Select Page

Cullera

Cullera és una destinació que no et deixarà indiferent. La seua història, les seues tradicions, el seu ric patrimoni històric, l’entorn natural en el qual es troba, la seua gastronomia i les seues increïbles platges fan de Cullera una destinació perfecta per a tots els públics.

Destacats

Castell de Cullera

El castell està declarat Bé d’Interés Cultural. És una construcció d’època califal (segle X) erigit per l’estat cordovés per al control i la defensa del territori, especialment el litoral costaner i la desembocadura del riu Xúquer. Aquest va passar a mans cristianes l’any 1239 i, més tard, va pertànyer a l’Orde de l’Hospital. Durant el s. XVI va ser peça clau en la defensa de Cullera davant els freqüents atacs dels pirates barbarescos, que assolaven les costes llevantines. En el segle XIX tornarà a assumir un paper protagonista en la història a conseqüència de la Guerra de la Independència i les Guerres Carlines, i es van construir murs i espitlleres tant en la part occidental com en la Torre Major. El conjunt del Castell de Cullera està conformat per la fortalesa, dos recintes fortificats o albacars i cinc torres, com també l’Alt del Fort, que és visitable. En ell se situa el Museu Municipal d’Història i Arqueologia.
Horaris:
De dilluns a diumenge de 10 a 17 h

15 Km de playas (Actividades náuticas)

La costa de cullera, compuesta por 15 km de playas de fina arena, bañada por las aguas del golfo de Valencia, regada en sus extensas llanuras de arrozales y cítricos por el río Júcar y al amparo de la omnipresente montaña de les Raboses, ofrece al visitante un entorno privilegiado colmado de contrastes y un microclima que garantiza inviernos templados y veranos suaves.
El clima mediterráneo, templado en verano y de inviernos suaves, posibilita su disfrute durante todo el a
ño, deleitándose con sus múltiples alternativas de ocio que combinan actividades lúdicas junto al mar o el descanso y el disfrute de su gastronomía y su vida nocturna.
En Cullera se puede disfrutar de una gran variedad de deportes náuticos: buceo, surf, windsurf, paddle surf, kite surf, kayak, vela, motos acuáticas…

Platja del Brosquil
Platja de l´Estany
Platja del Marenyet
Platja Escollera
Platja de Sant Antoni
Platja del Racó
Platja de Los Olivos
Platja del Faro
Platja del Dosel
Platja del Mareny de Sant Llorenç

Mercat

El mercat municipal, un bon exemple també d’arquitectura eclecticista valenciana, situat molt prop de l’església dels Sants Joans, a la Plaça de la Mare de Déu, està format per un conjunt de quatre pavellons independents en una planta en creu grega. Amb els seus dos vials i els jardins interiors, forma un espai per a l’adquisició de productes de primera necessitat i és un lloc de descans i centre de cultura, ja que dos dels pavellons s’han destinat a centres d’activitats culturals de diversa índole. A l’Auditori se celebren concerts de les bandes simfòniques locals, Ateneu Musical i Santa Cecília, i a la sala multiusos activitats molt diverses, lúdiques i culturals. L’actual construcció, duta a terme entre 1896 i 1900, va ser obra de l’arquitecte Luís Ferreres. Després de les últimes modificacions, el disseny manté la seua estructura de gran quadrícula amb l’encreuament de vies centrals. Dos dels quadres interiors es dediquen a la venda de productes alimentaris: carn i peix, fruita i verdura, i els altres dos tenen finalitats lúdiques i culturals.

Refugis de la Guerra Civil

En realitat és un dels quatre que es van construir a Cullera durant la guerra civil. La galeria I ha sigut habilitada per a narrar, de manera gràfica i alhora digna i didàctica, el context històric del període històric corresponent a la Guerra Civil Espanyola vista des de l’òptica de la ciutat. Mentre que la galeria II s’ha destinat a una exposició sobre la construcció del mercat mateix i, de forma més puntual, a la instal·lació exposicions itinerants de fotografia i art. Visitable.
Horaris:
Dijou i el dissabte de 10 a 13 h
Preus: 2€; reduït 1€.

Altres llocs d'interés deCullera

Cova Museu Pirata Dragut

Un 25 de maig de 1550, el pirata Dragut, lloctinent del corsari Barba-rossa, va atacar per sorpresa la ciutat de Cullera, i es va emportar un botí important de béns i captius. El fet va causar una gran commoció a la Cullera de l’època i la vila va quedar pràcticament despoblada durant dècades. Museu singular, situat en la pedania del Far de Cullera, al cap de Cullera, a la vora de penya-segats i a pocs metres de la mar Mediterrània. En el recorregut per la cova-museu podreu conéixer la forma de vida dels pirates en aigües del Mediterrani al s. XVI, i contemplar antics instruments nàutics, peces d’artilleria, mapes històrics, vestits, monedes… Dins de la cova, es pot veure una rèplica a grandària natural de la galera d’assalt en la qual Dragut va arribar a la costa de Cullera, amb efectes especials de llum i so que ens retornen a l’època dels corsaris: són especialment estremidors els de la sala dedicada a instruments de tortura de la Inquisició. És l’única cova de pirateria a tot Espanya.
Horaris:
Caps de setmana i festius, de 9.30 a 17 hores
Estiu: de dilluns a diumenge, d’11 a 22 hores
Preus: Adults 5€; xiquets 3€ (de 4 a 14 anys)

Llac de l’Estany

Al sud del terme municipal de Cullera es troba la llacuna de l’Estany, un paratge natural d’una bellesa singular, amb una vegetació de gran interés botànic i molt pròxim a la mar Mediterrània. Zona molt tranquil·la, envoltada per hortes i camps de tarongers, que té al fons la serra de Corbera, amb les retallades siluetes dels seus cims. Aquest mirador, situat al final de l’Entrada de l’Estudiant, ens portarà a la Senda de l’Estany, senda que recorre el llac. Resulta molt relaxant contemplar els pescadors.

Museu de l’Arròs

Únic a la Comunitat Valenciana i situat en un lloc singular: l’antiga ermita dels Sants de la Pedra, Abdó i Senén, sants patrons protectors de les collites. Es tracta d’un edifici construït al segle XVIII, sobre un promontori des del qual es gaudeix de la immensitat dels camps d’arròs, en totes les etapes del seu cultiu, i del Parc Natural de l’Albufera. L’ermita va ser totalment restaurada i es va habilitar l’habitatge de l’ermità com a espai museístic per a donar a conéixer l’origen i el procés tradicional i històric del cultiu de l’arròs, producte de fort arrelament a les terres valencianes. Fotografies antigues, documents i una col·lecció etnològica sobre les ferramentes, estris i indumentària relacionada amb els usos i costums ancestrals del cultiu de l’arròs ens transportaran a una altra època.

Horaris:

Hivern: cita prèvia. Telèfon: 96 173 26 43

Estiu: de dimarts a diumenge, de 17 a 21 hores

Preus: 2€; reduït 1€. 

Museu Faller

Al Museu Faller de Cullera es troba a la Casa de l’Ensenyament i allí podrem gaudir i amerar-nos d’aquesta magnífica tradició valenciana. El museu té una gran col·lecció de ninots indultats, aquells que se salven de la cremà del dia 19 per haver sigut elegits per un jurat com els millors de cada any; també té molt de material gràfic. Està dividit en diverses seccions o escenes i fa un recorregut pels aspectes més rellevants de la festa fallera. L’exposició permanent no sols disposa de peces originals com ara vestits tradicionals i accessoris fallers, sinó també d’aplicacions multimèdia interactives. Al Museu Faller de Cullera podrem fer-nos una idea de com viuen els valencians aquesta meravellosa festa, però si tens l’oportunitat vine a conéixer les falles per tu mateix, t’encantarà l’experiència.

Horaris:

Dimarts, dijous i dissabte de 17:30 a 20:30 h; i dimecres, divendres i diumenge de 10 a 13 h i de 17:30 a 20:30 h.

Entrada gratuïta

Torre del Marenyet

Cullera gaudeix d’un litoral privilegiat i molt extens, i al llarg de les seues exclusives platges pot oferir oportunitats per a tots els gustos. Les seues onze meravelloses platges brinden l’oportunitat de gaudir-ne a tots els públics: es pot disfrutar de l’arena fina i daurada del Marenyet o el Brosquil; practicar esports aquàtics a Cap Blanc i fins i tot fer busseig lliure en la idíl·lica platja del Far; visitar la platja del Dosser amb els seus cordons dunars; i finalment practicar el naturisme a la platja del Mareny de Sant Llorenç. L’especial ubicació de Cullera, entre mar, riu i muntanya, permet la realització d’una gran varietat d’activitats a l’aire lliure.

Gastronomia

La gastronomia de Cullera representa un dels majors atractius turístics del municipi, tant per la seua tradició i originalitat com per l’ús de productes de primera qualitat. Això unit a la llarga tradició gastronòmica de la ciutat que queda de manifest en la innombrable oferta de restaurants, tant de cuina nacional com internacional, el municipi disposa de productes locals d’una qualitat magnífica: peix i marisc, fruita i verdura, i també l’omnipresent arròs. Cullera és un municipi on la gastronomia es viu amb passió dins d’un conjunt emotiu de trobada, celebració, folklore i música. Qualsevol festivitat garanteix l’excusa perfecta per a degustar les menges del camp i la mar, materialitzats habitualment entorn d’una autèntica paella valenciana. Una altra manera de gaudir de la gastronomia local més autèntica s’ofereix al visitant a través del recent Club de Producte Gastronòmic «Artesans de l’Arròs» de Cullera, que reuneix restaurants amb una mateixa filosofia de treball basada en el servei professional, el tracte personalitzat i el respecte per la tradició culinària de Cullera.

Tourist Info Cullera

Plaza Constitución S/N, 46400 Cullera
Tel. 961731586/ Whatsapp +34 661213 155
Email: cullera@touristinfo.net
Web: www.visit-cullera.com
Horario:
– Del 16 d’octubre al 15 de març, de dilluns a divendres de 10 a 14:30 h i de 15:30 a 18:30; dissabtes, diumenges i festius de 9:30 a 13:30 h
– Del 16 de març al 30 de juny i del 16 de setembre al 15 d’octubre, de dilluns a dissabte de 10 a 14:30 h y de 16 a 19:30 h, diumenges i festius de 9:30 a 13:30 h
– De l’1 de juliol al 15 de setembre, de dilluns a dissabte de 9:30 h a 20:30 h. Diumenges i festius de 9:30 a 13:30 h.