Select Page

Camporrobles

Camporrobles està situat a una altitud de 900 metres sobre el nivell del mar, limita amb la província de Conca. Ofereix nombroses possibilitats per a gaudir de la història i de la naturalesa d’una forma didàctica:des de fer senderisme per la ruta ibèrica fins a ascendir al poblat iber. Al poble visitar l’església de La nostra Sra. De l’Asunción de Camporrobles d’estil neoclàssic i el Museu etnogràfic

En els seus voltants existeixen nombrosos paratges naturals de gran bellesa, com: la font del Molón, el Castellet, en el pantà de Contreras. Conserva dos esports autòctons: el tir del barrón i el tranco.

Gastronomia:

La cuina local, ofereix plats tan variats i complets com: el “ajoaceite”, les guixes (cuinades amb farina de guijas i fetge de porc), el “cachimorro” (amb creïlla, bacallà cuit i triturat), o els “bocaillos” (dolç preparat amb mel, canyella, ametla i pa).

Interés turístic:

Turísticamente destacamos el Parque Arqueológico El Molón (Yacimiento y Centro de Interpretación), la Colección Museográfica Raúl Gómez con tres importantes colecciones (Arqueología, Malacología (piezas donadas por D. Siro Defez) y Pintura Opticinética (piezas donadas por la familia de D.Fernando Garfella Moreno). No podemos dejar de recorrer los senderos señalizados (Ruta Íbera y Cerro Cardete). Nuestro paisajes naturales, nuestros rincones, nuestra gastronomía, nuestros vinos, etc…

Festes:

Les festes d’hivern, se celebren el 5 de febrer, en honor a Santa Águeda, i a l’agost (durant la tercera setmana), se celebren les festes a la Verge de l’Asunción, amb concursos gastronòmics, ofrenes, etc.

Tourist Info Camporrobles

Tel.: 962181006 (Ajuntament)