Select Page

La Pobla de Farnals

La Pobla de Farnals és un municipi de l’Horta Nord situat a 13,3 km de València. Té una població de 7.400 habitants, aproximadament. Tradicionalment era un municipi agrícola, però actualment es dedica a la indústria i, principalment, al sector servicis: el turisme.

Gastronomia:

Destaca la gran varietat d’arrossos, principalment la paella valenciana, amb una oferta hostalera important. Dins d’aquesta gran varietat d’arrossos, destaquen l’arròs amb fesols i naps, l’arròs a banda (a base de peix) i, per damunt de tots, la paella valenciana.

Interés turístic:

Destaca la seua platja, en la qual a l’estiu es fan activitats per a tots els públics, tant per als més menuts com per als majors. El seu port esportiu, a només cinc milles nàutiques del Port de València, és el segon en la província de València i el més pròxim a Madrid, dada important tenint en compte la gran quantitat de turistes madrilenys que acull el municipi durant la temporada estival. L’Església de Sant Josep, en el nucli del poble, és el vestigi històric d’aquest municipi. Encara que actualment no disposa de cap museu, a la Casa de la Cultura se solen fer tot tipus d’exposicions al llarg de l’any, com també en l’edifici Veles i Vents del nucli urbà de la platja.

Festes:

Les Falles, del 15 al 19 de març, van acompanyades de cercaviles, espectacles, despertada, i la gran cremà la nit del 19 de març. La Nit de Sant Joan, el 23 de juny, s’encenen fogueres i se celebren revetles. En honor dels patrons, sant Fèlix, sant Josep, sant Francesc i la Immaculada Concepció, a principi de setembre s’organitzen espectacles, concursos de paelles, campionats esportius i culturals, vaquetes i bou embolat. La Mare de Déu del Carme, de gran tradició marinera i en honor de la patrona de la platja, se celebra a mitjan juliol, amb actes culturals, religiosos, lúdics i esportius que culminen amb la Processó Marinera, en què la Mare de Déu s’endinsa en el mar sobre una embarcació i altres vaixells la segueixen.

Platges de la Pobla de Farnals

Tourist Info La Pobla de Farnals

Plaça Paris S/N
Telf. 961460928
Email: puebladefarnals@turistinfo.net
Horari:
De Dimarts a Dissabtes de 11:00 a 14:00 h. i de 17:00 a 19:00 h. Diumenges de 11:00 a 14:00 h.

http://www.turismohortanord.com/