Select Page

Sagunt

Sagunt és una ciutat viva, amb identitat pròpia que es reflecteix especialment en el seu important Patrimoni històric i natural. La seua oferta cultural, gastronòmica i d’oci es desenvolupa durant tot l’any, oferint al visitant multitud de recursos per a viure una experiència completa. Sagunt és Capital Valenciana de la Romanització. Compta amb l’únic Teatre Romà de la Comunitat Valenciana, i primer monument nacional d’Espanya.

Destacats

Castell

És una fortificació andalusina amb una longitud de quasi un quilòmetre. Actualment es troba envoltat per muralles de diferents èpoques i estils i s’hi poden trobar restes ibèriques, romanes, medievals i modernes. Va rebre la declaració de Monument Nacional l’any 1931.
A la plaça d’armes es troben restes del fòrum romà, una cisterna tallada en la roca, edificis públics, vestigis de botigues, edificis religiosos i els contraforts nord i sud que delimitaven l’àrea de la plaça pública. Es pot visitar l’Antiquarium epigràfic a la plaça de Sant Ferran.
Horari: De dimarts a dissabte, de 10.00 a 18.30 h. Diumenges, de 10.00 a 14.00 h
Entrada gratuïta

Teatre romà

És l’únic teatre romà de la Comunitat Valenciana i el primer monument nacional d’Espanya. Es va construir al segle I dC i s’ha rehabilitat els anys noranta. Passejant pels corredors i les graderies retrocediràs en el temps i comprovaràs la bona acústica que encara conserva.
A l’estiu es fan representacions artístiques durant el festival Sagunt a Escena.
Horari: De dimarts a dissabte, de 10.00 a 18.30 h. Diumenges, de 10.00 a 14.00 h
Entrada gratuïta

Museu Històric

Situat en un edifici gòtic del segle XIV, està en el mateix carrer que puja al castell. És el lloc idoni per a observar la important col·lecció de peces arqueològiques procedents de les excavacions realitzades a la ciutat.
Una de les peces més importants és el Bou Ibèric, escultura realitzada en calcària del segle IV aC. Unes altres peces interessants són els vasos ibèrics, ceràmiques del bronze valencià, l’Hermes Bàquic i el cap atribuït a la deessa Diana.
Horari: De dimarts a dissabte, de 10.00 a 18.30 h. Diumenges, de 10.00 a 14.00 h
Entrada gratuïta

Casa dels Berenguer

Aquest antic palau gòtic alberga actualment el centre d’interpretació i punt d’informació de visitants. És visita obligatòria per a conéixer la història de la ciutat mitjançant vídeos i pantalles interactives. També és punt d’inici de les diferents rutes històriques de la ciutat. Mostra també algunes peces arqueològiques en perfecte estat, com una possible piqueta per al bany ritual jueu o micvé i les restes del mur del temple de Diana, del segle II aC.
Horari: De dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 18.00 h
Entrada gratuïta

Altres llocs d'interés deSagunt

Museu de la Via del Pòrtic

La Via del Pòrtic (segle I dC) és un espectacular espai arqueològic museïtzat, únic a la Comunitat Valenciana. Conserva una calçada romana de 60 m de longitud, tabernes i edificis funeraris sagrats. Aquesta visita es complementa amb la Domus dels Peixos (segle II dC), un habitatge romà que conserva les seues diferents estances ordenades al voltant d’un atri.

Horari: De dilluns a dissabte. Visita guiada a les 10.00 h, 11.15 h, 12.30 h, 16.00 h i 17.15 h
Diumenge, visita guiada a les 10.00 h, 11.15 h i 12.30 h
Reserva prèvia en les oficines de turisme. Tel.: 962 655 859 – 962 690 402
Preu: 1 €

Jueria

L’accés al barri jueu es fa a través d’un portal amb un arc de mig punt, situat al carrer del Castell, conegut des del segle XV amb el nom del Portalet de la Jueria o Portalet de la Sang.
Recórrer els carrers estrets del barri jueu de Sagunt ens trasllada al Morvedre medieval, ja que conserva pràcticament el mateix traçat urbà original i ens permet conéixer el seu important passat jueu, del qual es conserva també el cementeri jueu, i el bany ritual o micvé.

Forn Alt núm. 2

Construït el 1922, la imatge actual respon a una reconstrucció dels anys seixanta. Aquesta estructura metàl·lica de més de 60 metres d’alçària, dedicada a la producció d’acer, és un dels pocs elements d’enginyeria que es van conservar després del tancament i la demolició de la siderúrgica l’any 1984, i s’ha convertit en el símbol de Port de Sagunt. El 2012 va rebre el Gran Premi Europa Nostra, atorgat per la Unió Europea en matèria de conservació del patrimoni cultural, per la seua restauració.
En l’actualitat, el Forn Alt núm. 2 s’ha museïtzat i es pot accedir a l’interior. Per motius tècnics es troba tancat fins a un altre avís.

Ermita de la Sang

És l’ermita més important de la ciutat i la de proporcions més grans. És un edifici barroc de principi del segle XVII i seu de la Confraria de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist. Al seu interior es guarden els passos processionals de la Setmana Santa saguntina i a la capella de la Vera Creu es custodia la rèplica del Sant Calze que es venera a la Catedral de València.
Horari: Dissabtes i diumenges, de 10.30 a 13.30 h

Centre d’Interpretació Via Verda Ojos Negros

Espai únic per a conéixer la comarca del Camp de Morvedre i l’origen de Port de Sagunt mitjançant la via verda com a element vertebrador.
Se situa en el primer pis de l’oficina de turisme de Port de Sagunt i compta amb una sala expositiva i una sala d’audiovisuals, amb un recorregut sensorial per la Via verda d’Ojos Negros i diversos vídeos de la via verda, del Port de Sagunt i de la Comarca del Camp de Morvedre.
Horari: De dilluns a divendres, passes a les 10.00 h, 11.00 h, 12.00 h, 16.30 h i 17.30 h
Dissabtes i diumenges, passes a les 10.00 h i les 12:00 h
Entrada gratuïta
Reserva prèvia en oficines de turisme. Tel.: 962 655 859 – 962 690 402

Grau Vell

El Grau Vell de Sagunt és un nucli de població menut situat prop de la mar, format per unes trenta cases. Compta amb una església i un conjunt defensiu format per una torre de guaita costanera, una bateria, uns magatzems i un pati tancat dels segles XVI i XVIII. Des del Grau es pot accedir per un passeig vora la mar fins a la marjal dels Moros.

Marjals

El litoral saguntí conserva dos aiguamolls de gran valor ecològic, ideals per a l’observació de les aus. Al sud es localitza la marjal dels Moros, espai ZEPA (Zona d’Especial Protecció d’Aus), i al nord la marjal d’Almardà, espai Ramsar que acredita la seua importància internacional especialment com a hàbitat d’espècies aquàtiques.
Els dos espais disposen dels seus centres d’interpretació respectius: el Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana a la marjal dels Moros i la Casa Penya a la marjal d’Almardà.

Platges

Els tretze quilòmetres de costa de Sagunt alberguen excel·lents platges d’aigües cristal·lines i transparents.
Les platges de Port de Sagunt, Almardà, Corint i Malva-rosa presumeixen d’estar entre les millors d’Espanya. Dunes naturals, amb flora i fauna autòctones, úniques a la Comunitat Valenciana; reconeixements oficials com la bandera blava d’Europa i els segells de qualitat mediambiental, n’acrediten el gran prestigi i l’excel·lència turística. Disposen de servei de salvament i socorrisme, postes sanitàries, policia de platges i punts accessibles.
Durant la temporada estival, instal·lacions temporals ofereixen activitats aquàtiques, lloguer d’hamaques i para-sols i, al capvespre, la música dels quiosquets convida a gaudir de la càlida nit.

Platja del Port de Sagunt, Platja de l´Almardá, Platja de Corinto

Tourist Info Sagunt

Plaza Cronista Chabret S/N
46500 Sagunt/Sagunto
Telf: 962655859
Email: sagunto@touristinfo.net
Web: http://www.sagunt.es/turismo
Horari:
De L a V de 09:30 a 14:30 y de 16:00 a 18:30h. S y D: de 09:00 a 14:00 h.


Tourist Info Port de Sagunt

Av. del Mediterrani, 67
46520 – Port de Sagunt
Telf: 962690402
Email: saguntoplaya@touristinfo.net
Web: http://www.sagunt.es/turismo
Horari:
De L a V de 09:30 a 14:30 y de 16:00 a 18:30h. S y D: de 09:00 a 14:00 h.