Select Page

Emperador

Emperador és un municipi xicotet. El seu terme és totalment pla i rodejat pel terme municipal de Museros.

Gastronomia:

Com a bona terra valenciana, la gastronomia de la localitat d’Emperador és rica en plats que tenen com a base l’arròs; així, destaca: la tradicional paella de carn i verdures, el no menys clàssic arròs amb fesols i naps, com també l’arròs a banda i l’arròs negre.

Interés turístic:

Població de la comarca de l’Horta de la qual cal destacar els seus paisatges agrícoles entre tarongers, la seua església parroquial i la caseria antiga que conforma el poble (clar exemple d’arquitectura agrícola valenciana).

De les seues construccions d’origen religiós destaca l’Ermita de la Mare de Déu del Roser, que és anualment visitada per la població i per tot aquell visitant que es decideix a visitar la successió d’estils d’aquesta construcció.

A més, destaca l’anomenat Edifici Neoclàssic d’Emperador, de gran bellesa arquitectònica, que és una de les construccions més representatives i volgudes per la població. Presenta una ornamentació molt rica, tant en la seua part interior com en l’exterior.

Festes:

Al gener se celebra la festa de Sant Antoni, en la qual és tradició que el rector beneïsca els animals de companyia.

En acabar la primavera, té lloc el Corpus Christi i, a començament de setembre, les festes patronals en honor de la Mare de Déu del Roser i del Crist de la Misericòrdia. S’organitzen correbous, concursos gastronòmics, sopars populars a l’aire lliure, processons, representacions teatrals, etc.

Tourist Info Emperador

Diputació. C/Poeta Querol, s/n (Bajos Teatro Principal).
46002 València
Telf.: 963514907
Email: dipuvalencia@touristinfo.net