Select Page

Oliva

Oliva està ubicada en un lloc privilegiat del Mediterrani amb nombroses i esplèndides platges d’arena fina i daurada i d’aigües poc profones. La seua àmplia oferta de serveis, fan de les platges d’Oliva una destinació preferent per gaudir de les vacances en qualsevol moment de l’any. Els amants del turisme actiu i la natura, tenen en Oliva un dels millors enclavaments.

Platges d’Oliva: Les Deveses, Aigua MortaAigua Blanca, Pau Pi y Terranova

Destacats

Parc natural de la Marjal

El Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva és un gran espai limitat per les serres de Mostalla, de Segària i de Migdia. Va ser una antiga albufera separada del mar per un ampli cordó dunar.
Aflorant cristal·lines al peu de les serres, les seues aigües inunden el parc i donen origen a brolladors i als rius Bullent i Molinell, i recreen paisatges de bellesa i singularitat extraordinàries.

Brollador Font Salada

Aquells que desitgen prendre un bany en un lloc recollit poden apropar-se al naixement d’aigües conegut com la Font Salada, tant a l’hivern com a l’estiu, ja que les aigües mantenen la seua temperatura durant tot l’any. Aquestes aigües han sigut reconegudes tradicionalment com a beneficioses per a les malalties dermatològiques.

Un passeig per Oliva

Itinerari per la Vila Comtal: el recorregut per la Vila Comtal passa per casones nobiliàries d’arquitectura rústica i elegant. Remuntant pel portal de l’antiga muralla, es descobreixen les restes del Palau, un exemplar de l’arquitectura renaixentista pertanyent als Senyors de Centelles i Riu Sec.

Punt d’inici: Plaça d’Alonso

Duració: 1 hora 30 minuts

Dificultat: baixa

Itinerari pel Raval Morisc: un amagatall de carrerons empinats, herència d’antics habitants, converteixen aquest passeig en una experiència calmant que et traslladarà als anys de convivència i cultura àrab.

Punt d’inici: Plaça d’Alonso

Duració: 2 hores

Dificultat: baixa

Itinerari Gerreria-Pinet: en aquest itinerari es poden observar elements arquitectònics, ceràmics i de devoció relacionats amb la història de la ciutat. La ruta comença al carrer Sant Vicent, antic accés a Oliva, on es troba l’ermita amb el mateix nom construïda el 1725. El recorregut continua per l’ermita dels Sants Antonis fins a arribar a la plaça de Vista Bella, anomenada així per les belles visites de la ciutat. La ruta acaba en la plaça de Ganguis on es diu que antigament transcorria un riu subterrani.

Punt d’inici: Portal Ermita de Sant Vicent

Duració: 1 hora

Dificultat: baixa

Platges naturals i dunes mil·lenàries

Oliva està situada en un lloc privilegiat del Mediterrani amb nombroses i esplèndides platges d’arena fina i dorada, d’aigües poc profundes que s’estenen al llarg de 8,5 km i es coneixen a tot Europa per la seua naturalitat, bellesa i qualitat inigualables. Característiques que, unides al càlid clima i a una àmplia oferta de serveis, fan de les platges d’Oliva una destinació preferent per a gaudir de les vacances en qualsevol època de l’any.
Les platges d’Oliva es divideixen en tres zones:

Platges de la zona nord:

 • Platja de Terranova: val la pena gaudir d’una de les poques platges verges que queden al Mediterrani. Des de la badia d’aigües tranquil·les que forma pel sud i l’escullera del port esportiu d’Oliva, es pot emprendre un passeig pel cordó dunar i gaudir del magnífic paisatge que ofereix la platja.Platges de la zona centre:
 • Platja Pau-Pi: és la zona d’estiueig de major tradició de les nostres platges. Aquesta platja disposa d’una zona lúdica de jocs per a xiquets i infraestructures per a persones amb mobilitat reduïda. En l’avinguda del Mar Mediterrani es pot gaudir de l’ambient de la platja en una zona animada per als vianants amb restaurants, gelateries i altres serveis.
 • Platja Aigua Blanca: La platja de l’Aigua Blanca, vorejada d’una duna natural i amb passeig marítim, serveix d’unió entre la platja i les noves urbanitzacions de baixa densitat de població. Aquesta platja compta a més amb una selecta oferta de restaurants i quiosquets de platja pintorescos, on es pot prendre un refresc a l’ombra sense perdre de vista el mar.Platges de la zona sud:
 • Platja Rabdells: es pot dir que Rabdells és una platja quasi verge, vorejada per un cordó dunar. La preduna i la duna formen un conjunt molt interessant per als qui cerquen un lloc apartat en el qual poder prendre el sol tranquil·lament. Sobre la duna discorre un camí pel qual es pot fer un passeig molt agradable. En aquesta zona es troben càmpings amb accés directe a la platja per a gaudir de les vacances a l’aire lliure.
 • Platja Aigua Morta: la duna, que continua vorejant la platja deixant arrere una zona rústica i una altra de càmpings, s’obri per a deixar pas cap al mar al riu Bullent, i això permet alternar els banys d’aigua salada en el mar amb els d’aigua dolça i pesca en el riu. Ací es troba la zona residencial Oliva Nova, amb la seua atractiva oferta esportiva. D’una banda, el golf, amb un camp de 18 clots des d’on es gaudeix d’una preciosa vista de la muntanya i del mar, i, d’altra banda el futbol, amb quatre camps de gespa natural per a equips professionals de caràcter internacional, i finalment el circuit eqüestre del Mediterrani (MET), que se celebra especialment durant els mesos d’hivern, i aconsegueix rècords d’ocupació hotelera.
 • Platja les Deveses:És la platja de més al sud d’Oliva, per on ja limita amb el municipi de Dénia. És ideal per a la pràctica dels esports de vela gràcies al vent Garbí que arriba des del Montgó arrossegant aires frescos, fins i tot en els mesos més càlids de l’any.

Altres llocs d'interés deOliva

Museu Casa Mayans. Subsede de Muvim

Casa senyorial del segle XVIII, en la qual va viure Gregori Maians i Ciscar. Avui dedicada a Casa de Cultura i Arxiu Municipal. És també subseu del Museu de la Il·lustració i la Modernitat. Té una sala d’audiovisuals i diferents dependències moblades, a l’estil de l’època.

Ubicació: C/ Major, 12

Horari d’hivern: 

Dilluns: tancat

De dimarts a dissabte: de 10.00 h a 13.30 h i de 17:00 h a 20.00 h

Domingo: de 11.00 h a 13.30 h

Horari d’estiu:

Dilluns: tancat

De dimarts a dissabte: de 10.00 h a 13.30 h i de 16.00 h a 19.30 h

Domingo: de 11.00 h a 13.30 h

Entrada: gratuïta

Telèfon: 96285 12 53

Museu Etnològic

Situat en un conjunt de cases senyorials. El Museu mostra diversos aspectes de la nostra cultura agrària amb una exposició d’útils i materials que inclou els relatius als animals utilitzats com a força motriu i per a càrrega, i els referents a la gastronomia típica olivera.

Ubicació: C/ Tamarit, 2-4

Horari d’hivern: 

Dilluns: tancat

De dimarts a dissabte: de 10.00 h a 13.30 h i de 17.00 h a 20.00 h

Domingo: de 11.00 h a 13.30 h

Horari d’estiu:

Dilluns: tancat

De dimarts a dissabte: de 10.00 h a 13.30 h i de 16.00 h a 19.30 h

Domingo: de 11.00 h a 13.30 h

Entrada: gratuïta

Telèfon: 627 493 688

Museu Arqueològic

Edifici de gran interés arquitectònic, recentment rehabilitat i datat entre els segles XVI i XVIII. L’exposició permanent del Museu ens ofereix un recorregut per les cultures que van poblar les nostres terres. Podem contemplar útils i objectes que abasten des de la Prehistòria fins al segle XVI i una col·lecció de peces magnífiques pertanyents al Palau dels Centelles.

 

Ubicació: C/ Les Moreres, 38

Horari d’hivern: 

Dilluns: tancat

De dimarts a dissabte: de 10.00 h a 13.30 h i de 17.00 h a 20.00 h

Domingo: de 11.00 h a 13.30 h

Horari d’estiu:

Dilluns: tancat

De dimarts a dissabte: de 10.00h  a 13.30 h i de 16.00 h a 19.30 h

Domingo: de 11.00 h a 13.30 h

Entrada: gratuïta

Telèfon: 96 285 46 28

Exposició de l´actor Vicente Parra

Situada a la casa natalícia de Gregori Maians, del segle XVIII, amb l’escut familiar en la façana. Alberga el teatre cinema Olímpia, de titularitat municipal. En l’exposició, dedicada a Vicente Parra, es poden veure fotos i cartells de pel·lícules i obres de teatre en les quals l’actor d’Oliva va intervenir.


Ubicació: C/ Major, 18

Horari: cal concertar cita prèvia per telèfon al 96 285 12 53

Entrada: gratuïta

Forn romà

A Oliva es conserven les restes d’un forn romà, del segle I, pertanyent a un complex terrissaire que produïa àmfores, ceràmica comuna i material de construcció. És un dels escassos forns romans conservats a la nostra zona litoral i l’únic a la Comarca.


Ubicació: C/ Santíssim, 15

Horari: cal concertar cita prèvia per telèfon al 96 285 12 53

Entrada: gratuïta

Torre-Museu del Palau Comtal d’Oliva

L’única que es conserva de les que formaven part del palau dels Comtes d’Oliva, cilíndrica i de fàbrica de maçoneria, està en el tram de la muralla que delimitava la zona d’expansió urbana amb el preexistent raval morisc.

Ubicació: C/ Palau, 21

Horari: cal concertar cita prèvia per telèfon al 96 285 12 53

Entrada: gratuïta

Esports nàutics

Per als més atrevits, tenim una inesgotable varietat d’esports nàutics, amb dues escoles de vela a la teua disposició, escoles de kitesurf, windsurf, wakeboard, esquí nàutic & banana.

Tens també la zona kite de la platja d’Oliva situada just en la desembocadura del riu Gallinera, entre les platges de l’Aigua Blanca i de Rabdells, gestionada pel Club Kiteboarding Oliva. La zona kite és ja un referent a nivell nacional pels seus 300 metres d’amplària i els seus 100 metres per a la navegació lliure.

A més, Oliva organitza moltes altres activitats com la vela lleugera, el catamarà i el SUP (Estand Up Paddle Surf). Pots provar 25 experiències nàutiques que no et deixaran indiferent.

 

Empreses d’esports nàutics:

Oliva Surf: www.olivasurf.com / www.facebook.com/olivasurf
F-One Shop Center:
www.foneproshop.com
Kite Boarding Oliva:
www.facebook.com/clubkiteboarding.oliva
Club Nàutic Oliva:
www.nauticoliva.es

Golf

La seua situació excepcional al costat del mar i l’entorn natural que l’envolta, converteix el camp de golf d’Oliva en un dels preferits del litoral mediterrani ja que tant el camp en si com les seues infraestructures són del més alt nivell i fan que jugar al golf siga còmode en tots els aspectes.

El camp de golf disposa de 18 clots, el va dissenyar Severiano Ballesteros el 1995 i abasta 50 hectàrees de carrers amples i greens suaument ondulats amb obstacles d’aigua que determinen l’estratègia del joc. És un recorregut llarg de 6.312 m i slope de 129 m, però molt pla i agradable de caminar.

 

A més, la casa club, la zona d’entrenament, el pitch & putt, el vestuari i la botiga, permeten al jugador gaudir de tots els serveis que necessite, abans, durant i després del partit.

Club de Golf Oliva Nova: 

www.olivanova.com/deporte-y-ocio-golf-instalaciones/ 

www.facebook.com/olivanovaresort

Equitació

Oliva ofereix una gran varietat d’activitats a cavall, connectades directament amb el medi natural.

Al parc natural de la Marjal Pego-Oliva es poden fer excursions i passejades a cavall molt interessants.
Centre Hípic Oliva Nova: http://centrohipicoolivanova.com

D’altra banda, la coneguda com Mediterranean Equestrian Tour (MET) acull als millors genets del món que es donen cita cada temporada a Oliva.

Centre Eqüestre Oliva Nova: http://metoliva.es/

Pesca

Si el que t’agrada és la pesca esportiva i vols conéixer les bondats del mar Mediterrani, vine a viure l’experiència de la pesca d’altura en la costa d’Oliva.
I si a més vols endinsar-te més en el món marí, el Club Nàutic d’Oliva t’ofereix activitats de pesca i la possibilitat de fer excursions.

Charter Marcel: www.nauticamarcel.com
Pesca Esport:
www.pesca-esport.es

Karting

A Oliva tenim un dels millors circuits de karting de la Comunitat Valenciana. Aquest es distingeix per la increïble sensació que s’obté en pilotar el kart en una pista tan característica com és aquesta, ja que està dissenyada per a aconseguir velocitats de vertigen.
A més dels seus karts Speedy i Super Speedy (velocitat punta de 110km/h), el circuit té a la vostra disposició karts de dues places per a conduir en parella i moltes opcions de diversió per als xiquets.
Karting Vives: www.kartingvives.com

Senderisme i cicloturisme

A més de les sorprenents platges d’Oliva, la nostra ciutat ofereix moltes possibilitats per als amants de la muntanya. El més bonic sens dubte, són els paisatges de mar i muntanya que poden veure’s des dels punts més alts del nostre territori.

 

De tots els recorreguts, cal destacar la ruta de la “Font del Frare” i “Font de Mª Rosa” per ser el punt més alt d’Oliva, on s’ofereixen unes magnífiques vistes de la comarca de La Safor i La Marina. A més, la Ruta de Covatelles et permetrà explorar els millors boscos de la nostra ciutat.

 

Sens dubte, els amants del senderisme i les rutes amb bicicleta troben a Oliva totes les opcions,  ja siga en Mtb, Trail, Road o una combinació d’aquestes.

 • Pujada al Castell de Santa Anna
 • Sendera Puig del Frare i Font M. Rosa
 • Amb bici pel Xiricull
 • Amb bici a la Font Salada i Parc Natural Marjal Pego-Oliva
 • Senda Puig-Covatelles

Tracks and pedals: www.tracksandpedals.es

Gastronomia

La gastronomia d’Oliva és rica, variada, tradicional i molt sana, és una cuina típicament mediterrània, en la qual abunden productes d’una gran qualitat com els que ofereixen les seues hortes, així com la gran varietat d’arrossos que hi ha en aquesta zona.


L’estrella dels seus plats és l’arròs, elaborat de diferents maneres com són l’arròs a banda, arròs negre, arròs caldós o l’arròs amb verdures i la famosa paella valenciana.


També hi ha plats autòctons molt suculents com les coques a la calfó, una pasta fina elaborada amb farina de blat i de dacsa que es pot acompanyar de diferents productes, o els figatells, una mescla de carn de porc amb espècies que se serveix com a tapa o entre pa i acompanyat de mostassa.


I no es pot deixar de parlar de les autèntiques “pebreres farcides”. Aquestes es poden degustar a Oliva i encara es preparen a les cases amb molta de cura, la qual cosa fa d’aquest plat el preferit dels olivers i oliveres

Tourist Info Oliva

Passeig Lluis Vives S/N, 46780 Oliva
Tel: 962855528
Fax: 962850462
Email: oliva@touristinfo.net
Web: http://www.tourist-oliva.com
Horario:
De lunes a viernes de 09:00 a 14:00. Sábados, de 10:00 a 13:00 h.