Select Page

Quart de les Valls

Està situat a només 7 quilòmetres de la costa, al nord de la província de València, i limita amb la de Castelló. Pertany a la subcomarca de la Vall de Segó. La seua població oscil•la entre els 1.100 habitants i l’economia s’ha basat tradicionalment en l’agricultura de regadiu.

Gastronomia:

La paella i les calderes de carn de corder i porc amb verdures són els plats més típics: l’arròs amb bledes, l’arròs amb fesols i naps i l’arròs amb verdures. Entre els dolços són els més importants: els pastissets de moniato, les mantegades, els rotllets d’anís, la tonya i la coca de carabassa.

Interés turístic:

Als voltants del municipi es troba la Font, un brollador de gran cabal que abasteix d’aigua per al reg els municipis de la Vall de Segó. Actualment és un emplaçament d’oci, on els visitants passen el dia i gaudeixen de la riquesa d’aquest paratge natural.
El monument més emblemàtic és l’església parroquial de Sant Miquel, construïda al segle XVIII, aprofitant l’estructura d’un antic convent en ruïnes. Altres edificis representatius són: l’Ajuntament, el llavador municipal, l’ermita del Crist, la capella de la Mare de Déu del Pòpul i la Casa de la Cultura, declarada Monument Històric Artístic Nacional, per tractar-se d’una antiga església construïda al s. XVII.

Festes:

Les festes patronals se celebren la tercera setmana de setembre. Durant la setmana festiva es combinen els festejos taurins amb espectacles musicals i celebracions religioses, dedicades als patrons de la localitat: la Mare de Déu del Pòpul i Sant Miquel Arcàngel. L’1 de maig se celebren les festes de Sant Peregrí, una de les més populars de la comarca.

Tourist Info Sagunt

Plaça Cronista Chabret S/N
46500 Sagunt/Sagunto
Telf.: 962655859 – 962662213
Fax: 962662677
Email: sagunto@touristinfo.net
Pàgina web: http://www.sagunt.es/turismo
Horari:
De Dilluns a Divendres de 08:00 a 15:00 i de 16:00 a 18:30h. Dissabte i Diumenge: de 09:00 a 14:00 h.