Select Page

Benavites

Gràcies a la localització geogràfica en una vall amb forma de ferradura oberta cap al mar, aquest municipi gaudeix d’unes característiques climàtiques especials dins del clima mediterrani occidental. La seua superfície és totalment plana i està drenada per dos barrancs que desemboquen en la marjal. L’economia és bàsicament agrícola i aquest és el paisatge més característic de Benavites, fins al punt que els magatzems i els camps de tarongers ocupen pràcticament la totalitat de la superfície.

Gastronomia:

L’olla (de carn o de bledes), la paella i l’olla (amb carn i verdures), són els plats més destacats de la gastronomia local.

Interés turístic:

La torre d’origen musulmà, de caràcter defensiu, data dels segles XIII-XIV. Per la seua estructura, es creu que formava part d’un gran conjunt de fortificació. L’altura és de 25 m. Es troba en perfecte estat, a diferència de la majoria de torres defensives de la mateixa època. Declarada Monument Nacional, des de l’any1981. L’església de la Mare de Déu dels Àngels, declarada monument historicoartístic.
Les Cases Pairals (segle XVIII) són representacions de cases tradicionals de les poblacions rurals valencianes, moltes de les quals continuen en ple ús pels seus propietaris.

La marjal és un dels paisatges naturals més singulars de Benavites. Es tracta d’un aiguamoll litoral típic de la costa valenciana catalogat pel seu alt valor ecològic com a Lloc d’Interés Comunitari (LIC) per la Unió Europea, dins del conjunt de la marjal d’Almenara i l’Almardà.

Festes:

Benavites celebra les seues festes patronals en honor de la Mare de Déu dels Àngels en els primers dies del mes de juliol. Entre els festejos destaquen les corregudes de bous per carrers i places, i a la nit el bou embolat.

Tourist Info Sagunt

Plaça Cronista Chabret S/N 46500 Sagunt/Sagunto
Telf.: 962655859 – 962662213
Fax: 962662677
Email: sagunto@touristinfo.net
Pàgina web: http://turismo.sagunto.es/
Horari:
De Dilluns a Divendres  de 08:00 a 15:00 i de 16:00 a 18:30h. Dissabte i Diumenge: de 09:00 a 14:00 h.