Select Page
Valencia Turismo > Destinos > La Ribera Baixa > La Ribera Baixa

La Ribera Baixa

La comarca de la Ribera Baixa comprén el tram final del riu Xúquer, pròxim ja a la seua desembocadura al mar per Cullera, per la qual cosa està banyada alhora per les aigües del riu Xúquer i per les del mar Mediterrani. És així mateix un territori pla, flanquejat per la seua dreta per la serra de Corbera, amb altures que superen els 500 m. a escassa distància de la costa. En esta fèrtil comarca s’alternen els cultius de l’arròs en la zona sud del llac de l’Albufera, amb els del taronger. Part del Parc Natural de l’Albufera correspon als termes de Cullera, Sueca, Albalat de la Ribera i Sollana, en esta comarca. Un interessant patrimoni històrico-artístic, excel·lents platges d’arenes fines i daurades, banyades per les aigües del Mediterrani, paratges naturals de gran interés com el Parc Natural de l’Albufera, un completíssim calendari de festes, a més d’una immillorable oferta gastronòmica, fan que la Ribera Baixa siga, sens dubte, una de les comarques valencianes més interessants per al turista.

Gastronomia

Gastronòmicament, la comarca de la Ribera Baixa és una comarca que destaca principalment per la gran varietat d’arrossos que s’hi elaboren, no cal dir que Sueca és el major i principal centre productor d’arròs d’Espanya i la ciutat que acull anualment en setembre el Concurs Internacional de Paella Valenciana. Així, la paella, l’arròs al forn, l’arròs caldós, l’arròs negre, l’arròs a banda i altres moltes formes de preparar-lo, sempre amb productes propis de la zona, com ara els excel·lents peixos i mariscs. Sens cap dubte, els plats estrella de la comarca són el popular allipebre, un plat elaborat amb creïlles i anguiles, bullides amb all i pebre roig, i l’espardenyà, preparat amb creïlles, anguiles, all, conill i ous. A més, completen l’excel·lent oferta gastronòmica un gran assortiment de dolços típics i rebosteria: coques fines i de carabassa, pastissets de Nadal, rotllos de Sant Blai, com també el popular dolç de carabassa arnadí, típic d’esta comarca i de la Costera.

Festes

Albalat de la Ribera: Del 8 al 17 d’agost – Sant Roc i festes del Crist.

Almussafes: Del 14 al 16 de juliol, Sant Bertomeu i la Santíssima Creu.

Benicull de Xúquer: Del 18 al 22 d’agost, festes a la Beata Inés. A principis de juliol, festes de les Filles de Maria.

Corbera: 8 de setembre, festes en honor a la Mare de Déu del Castell.

Cullera: Del 29 de març al 6 d’abril, festes de la Mare de Déu del Castell.

Favara: Del 9 al 14 d’agost, en honor a Sant Cristòfol, Sant Llorenç, La Puríssima, La Divina Aurora i la Santa Creu.

Llaurí: De l’1 al 3 de febrer, en honor a Sant Blai. Del 5 al 10 d’agost, a Sant Llorenç.

Polinyà de Xúquer: De l’1 al 7 d’agost, en honor a la Mare de Déu dels Àngels, la Mare de Déu del Rosari, Sant Josep, els Sants de la Pedra i el Crist de la Sang. El 20 de gener, fira.

Sollana: A partir del 22 de juliol fins el 10 d’agost, diferents activitats festives i bous al carrer. El dia gran és el del Crist de la Pietat.

Riola: Del 5 al 10 d’agost, festes en honor a Santa Maria la Major.

Sueca: 16 de juliol, la Mare de Déu del Carme en El Perelló. En Pasqua, Mare de Déu del Roser al Mareny de Barraquetes. En setembre, de l’1 al 8 d’agost festa de l’arròs, Concurs Internacionals de Paelles i Mostra del MIM. Cal destacar per la seua originalitat, la Setmana Internacional del MIM que té lloc del 16 al 22 de setembre en Sueca i el Concurs Internacional de Paella Valenciana.

Tourist Info Cullera

Plaza Constitució S/N C.P: 46400 Cullera
Telf: 961731586/ Whatsapp +34 661213 155
Email: cullera@touristinfo.net
Web: www.visit-cullera.com
Horari:
L a V de 9.30 a 13.30 i de 17.00 a 19.30 h. S de 10.30 a 13.30 h i de 17.00 a 19.30 h. D de 10.30 a 13.30 h

Tourist Info el Perelló

Avinguda de Sueca, s/n – El Perelló C.P: 46420 Sueca
Telf: 961771046
Fax: 961772627
Email: elperello@touristinfo.net
Web: http://www.sueca.es
Horari: ***TANCADA PER FI DE TEMPORADA***

Tourist Info Sueca

Carrer Mercat s/n C.P: 46410 Sueca
Telf: 962039150
Email: sueca@touristinfo.net
Web: http://www.sueca.es
Horari:
De L a S de 10.30 a 13.30 hores.