Select Page

Aielo de Malferit

Aielo de Malferit es troba situada al sud de la província de València, a 281 mts. d’altitud. El seu terme municipal està envoltat per muntanyes: la Serra Grossa al nord i a l’oest La Solana, al sud l’Ombria i La Serratella. El seu terme municipal limita amb els de Vallada, Montesa, Canals, l’Olleria, Albaida, Agullent i Ontinyent.

Aielo de Malferit és un municipi tranquil, amb una població de 4.700 habitants que s’incrementen en períodes vacacionals, per visitants que decideixen descansar en el municipi i gaudir del seu patrimoni, de les seues festes i sobretot dels seus paratges naturals.

Gastronomia:

La Cassola o arròs al forn, la paellaarròs caldós” en totes les seues varietats amb hortalisses de l’horta. Excel·lents dolços i rebosteria, tot això amb els seus licors del terreny, com l’Anou de Cola-Coca, amb qualitats medicinals o begudes de més alta graduació.

Interés turístic:

Església de Sant Pere Apòstol
S.XVIII. A l’interior predomina la decoració d’estil neoclàssic.

Ermita del Calvari
S.XVIII. Dedicada a S.Joaquín i Santa Ana.

Palau de Malferit
Declarat Bé d’Interès Cultural (BIC). Casa-Palacio que el seu origen es remunta al S.xv, amb l’arribada dels Senyors de Malferit. Després de la seua rehabilitació, en l’actualitat és la seu l’Ajuntament.

Hospital de la Beneficència
Hospital de planta en forma d’H i d’obra senzilla. Destaca l’enreixat que tanca el recinte, pel seu tractament modernista. Fundat en 1840.

Portal del Carmen
Antiga porta d’accés a la vila, de gran valor urbanístic i religiós.

Pont de l’Arcà
Aqüeducte del S.XVIII que porta l’aigua de la séquia general de l’horta.

Pont de Baix
El seu origen es remunta al S.XVI. Accés antic al municipi des d’Ontinyent.

Fàbrica de licors
Fundada en 1880, actualment la fàbrica contínua activa.

Central elèctrica
De finals del S.XIX, és probablement una de les primeres que es van crear a la província de València. En els seus orígens proveïa d’energia a Ontinyent, l’Olleria i Bocairent.

Escoles Velles (antigues escoles)
Inaugurades en 1930. Actualment l’edifici alberga en el seu interior el Museu Nino Bravo i la Biblioteca Pública Municipal.

Museu Nino Bravo
Horari Museu: dissabtes de 18 a 20h. i diumenges: 11 a 13.30h.

Per a altres horaris i visites de grup contactar via telefònica: (+34) 654 39 42 96.

Festes:

Les festes majors de la població tenen lloc del 5 al 8 d’agost, encara que dies abans, ja tenen lloc diversos actes festius, lúdics i culturals com els Alardos, paelles, representacions teatrals, concerts, espectacles de balls, etc …. Però com dèiem, el dia 5 d’agost, i sobre la una del migdia comencen els actes amb l’entrada de bandes de música, i a la vesprada amb una impressionant Entrada de Moros i Cristians al compàs de les marxes. El dia 6 es realitza actes en honor del Crist de la Pobresa, mascletaà i la presa del castell per part del bàndol moro . Els actes del dia 7 estan dedicats a Sant Engraci Martir amb processons i finalitzen amb la presa del castell per part dels cristians. El dia 8 es posa punt i final amb el tradicional bou en corda, i un castell de focs artificials. A més, totes les nits hi ha orquestra i ball Al gener se celebra la festivitat de Sant Antoni amb la foguera i la benedicció dels animals, entre altres activitats. El dijous anterior al dimecres de cendra, tenen lloc “la cassoleta” en la qual la gent es disfressa i hi ha degustació d’arròs al forn.

Tourist Info Aielo de Malferit

Avenida del Santísimo Cristo 1, 46812
Tel.: 962363010 – 654394296
Email: aielo@touristinfo.net
Web: 962360720
Horario:
Miércoles de 9:00 a 13:00 h. Sábados de 18:00 a 20:00 h. Domingo de 11:00 a 13:30 h.