Select Page

Benifairó de les Valls

Forma part de la subcomarca de les Valls, a tan sols 7 quilòmetres de la costa mediterrània. Està situat sobre una superfície plana, formant un sol nucli amb la vila de Faura. La seua economia es basa essencialment en l’agricultura, pràcticament dedicada al monocultiu de la taronja.

Gastronomia:

De la gastronomia local cal destacar les populars calderes amb carn de corder i porc, incloent tot tipus de verdures, a més de la paella valenciana. També destaquen la caldera de dejuni, l’arròs al forn i les coques de ceba i pimentó, a més d’una gran quantitat de dolços típics, com els pastissets de moniato i els carats (rotllets).

Interés turístic:

Benifairó de les Valls ens brinda la possibilitat de visitar la casa del poeta valencià Lluís Guarner, una ocasió ideal de contemplar l’arquitectura valenciana tradicional. També de gran bellesa és el jardí de la mateixa casa, en el qual sovint se celebren recitals de poesia i concerts de música clàssica. Al costat d’aquesta es troba la casa natal d’Alonso Sánchez Coello, pintor de la cambra dels reis d’Espanya, situada al nucli antic del municipi. L’església parroquial de Benifairó de les Valls, construïda al segle XVIII, combina els estils barroc i neoclàssic. La Casa Palau dels Vives, construïda per al gaudi del nomenat baró de Benifairó a la família Vives de Canyamàs el 1471, que es caracteritza per les arcades de mig punt, les falses finestres, la decoració amb pedra picada i els marbres importats d’Itàlia. Actualment és la seu de la casa de la cultura. La Casa Museu Perentoni, documentada des del 1700, ens mostra com s’elaborava antigament l’oli. L’ermita de la Mare de Déu del Bon Succés és un clar exemple valencià de construcció religiosa barroca. Es va edificar possiblement als segles XVII-XVIII sobre un monticle pròxim al municipi a què s’accedeix després de pujar 189 escalons.

Festes:

Les festes locals de Benifairó de les Valls se celebren a principi de setembre: Sant Vicent i el dia de la pujada de la Mare de Déu del Bon Succés, patrona del municipi. Inclouen bous, cavalcades, balls i la fira de mostres, que reuneix moltes empreses i artesans de la comarca.

Tourist Info Sagunt

Plaça Cronista Chabret S/N 46500 Sagunt/Sagunto
Telf.: 962655859 – 962662213
Fax: 962662677
Email: sagunto@touristinfo.net
Pàgina web: http://turismo.sagunto.es/
Horari:
De Dilluns a Divendres de 08:00 a 15:00 i de 16:00 a 18:30h. Dissabte i Diumenge: de 09:00 a 14:00 h.