Select Page
Valencia Turismo > Destinos > La Safor > Castellonet de la Conquesta > Castellonet de la Conquesta

Castellonet de la Conquesta

Castellonet de la Conquesta és el segon poble més xicotet de la Comarca de la Safor, i el més xicotet dels cinc que formen la Conca del Vernissa. L’any 1940 comptava amb 240 ànimes. Aquesta ha sigut la major població coneguda de la seua història. El seu terme municipal té una extensió de 5,4 km.

Aquest municipi situat entre muntanyes és sens dubte el poble més rural, singular i pintoresc de la comarca. Antigament era conegut per Castellonet de Santa Fe. També es diu que era port de mar, tal vegada per ser la primera població entre el mar i l’interior. L’entrada al poble per un arc romà ens mostra els indicis de la xicoteta fortalesa que va ser en altres temps. L’altra porta d’entrada al recinte la podem veure en la part baixa del municipi, al costat del safareig, denominada de l’Albacar, de tradició àrab. Les festes en honor del patró, Sant Jaume, se celebren el mes de juliol, el dia 25, i s’adapten al cap de setmana. Castellonet és un poble amb una àmplia història de la qual es coneix molt poc, i és per això que s’han iniciat els tràmits per a dur a terme una investigació sobre els seus orígens, anècdotes, llegendes i costums, amb la finalitat d’editar un llibre de la història passada i contemporània d’aquest municipi, com també les mesures i els treballs que s’estan fent per a la seua conservació, per al seu desenvolupament i per a la vertebració dels pobles de la Conca del Vernissa.

Gastronomia:

Gambes amb bleda i pastissets escaldats, blat picat, pastissos d’herbes, all i pebre, multitud d’arrossos: amb penques, amb fesols i naps, al forn, etc. Gran varietat en dolços i postres: carabassa torrada al forn, reganyades, etc.

Interés turístic:

Porta de l’Albacar (d’origen àrab), jaciment del poblat ibèric (final de la senda del Tossal), arc romà (entrada municipi), palau dels senyors Almúnia (segle XVII), església de Sant Jaume (segle XVII), ruïnes de l’ermita de Santa Fe, nombroses fonts naturals per tot el terme, sendes de xicotet recorregut, rutes amb bicicleta.

Festes:

Festes Majors en honor de Sant Jaume i el Crist de l’Empar, se celebren els dies 21 i 22 de juliol, amb multitud de celebracions festives i religioses.

Tourist Info Castellonet de la Conquesta

Telf.: 962887028