Select Page

Foios

El terme de Foios té una forma allargada que davalla cap a l’est des de les muntanyes de la perifèria de l’Horta Nord fins a la mar Mediterrània. La seua altura màxima és de 64 metres sobre el nivell del mar, que descendeixen suaument sense cap accident destacat.

Gastronomia:

Es tracta de bona terra valenciana, rica en varietat i qualitat d’arrossos combinats amb els millors productes agrícoles i ramaders de la localitat. És important citar, dins d’aquesta extensa varietat d’arrossos, les calderes d’arròs amb fesols i naps; d’altra banda, la coca cristina, els pastissets de moniato i la coca de Santiago, en són els dolços típics més destacats.

Interés turístic:

Església parroquial de l’Assumpció de la Mare de Déu, que data de 1730 i es va construir sota la direcció del mestre Joan Baptista Mingues. Es tracta d’un edifici de tres naus i creuer, amb una torre campanar de la mateixa època que l’església. Del seu interior cal mencionar diversos retaules barrocs, com també la imatgeria i les pintures neoclàssiques. Destaca especialment la imatge de la Mare de Déu del Patrocini, patrona de Foios.

Ermita del Crist de la Sang: està situada a un quilòmetre del nucli urbà, en el camí de Vinalesa. És un edifici de façana neoclàssica i planta rectangular, reconstruït el 1942. A l’interior destaca un Crist obra de Carmel Vicent.

Festes:

Festes majors: Se celebren entre l’11 i el 18 d’agost en honor de la Immaculada Concepció, l’Assumpció, sant Roc, la Mare de Déu del Patrocini i el Crist de la Sang.

Sant Antoni Abat: Se celebra al gener.

Festa d’hivern: Se celebra el segon cap de setmana de novembre en honor de la Mare de Déu del Patrocini.

Tourist Info Foios

Telf:: 961491612 – 961491110