Select Page

La Yesa

El municipi de la Yesa es troba situat a 80 Km. de València i a una altitud de 1008 Mts. Gràcies a aquesta altitud i al clima sec del que gaudeix el municipi les muntanyes queden coberts de neu a l’hivern. En 1.586 va ser declarada vila independent d’Alpont. Com a monuments més rellevants destaquen el Safareig, construcció típica que encara és utilitzada per les gents del poble, l’església de La nostra Senyora dels Àngels i les tres ermites: Sant Joan, Sant Roque i Sant Sebastià i la Teixiria, recentment rehabilitada com a alberg. Podem gaudir en aquest municipi de bells paratges i molts paisatges atractius, la Yesa compta amb un important patrimoni natural, especialment variada i rica en la seua flora, la característica del terreny. Convé visitar espectaculars exemplars arboris com la Carrasca Tombada o la Carrasca del Pozuelo, el pi barret, les Savines Mil·lenàries…

Gastronomia:

La gastronomia característica de la Yesa es compon de pastes, coques de dolç i salat elaborat artesanalment, ric pa de poble així com embotits casolans i del pitxer, arròs amb mongetes i naps, així com la popular “olla”.

Festes:

Les seues festes més importants són les celebrades durant estiu. Cada 16 de juliol els actes en honor a la patrona del poble “La Mare de Déu del Carme” i a l’agost les festes patronals el que suposa l’elaboració d’arcs adornats en els carrers i que es lluïsquen els vestits típics com la “ix-la rosegue”. També, durant els mesos de juliol i agost el visitant pot delectar-se amb la mostra de pintura medieval sobre ceràmica (feta a mà), que cada any s’organitza.

Tourist Info La Yesa

Tel: 961636034 (Ajuntament La Yesa)