Select Page

Alcàsser

Alcàsser té una superfície plana i s’eleva a uns 30 m sobre el nivell del mar. Està a tan sols 13 km de València. Té una població de 9.000 habitants, aproximadament, i la seua economia està basada en l’agricultura i la indústria.

Gastronomia:

En la gastronomia local destaquen els dolços, que estan representats pel plat de gloria, i també tenim la coca de carabassa, la coca d’arrop, la coca fina, la coca borratxa, i les pilotes dolces. Concretament el plat de gloria té la seua tradició com totes les coses bones i aquest típic plat valencià es remunta a temps molt antics quan en els que carros i les cavalleries es transportava fins a la capital la gent dels pobles el dissabte de Glòria. Hi havia costum en aquella època de premiar el primer arrier que arribara a la plaça de la Mare de Déu després del toc de Glòria amb un plat de dolç, un barret de palla i un mocador roig per a ell.

Interés turístic:

Església de Sant Martí Bisbe (1610-Ampliada el 1805), amb interessants frescos de Sant Martí de Tours i Sant Lluís Bertran, atribuïts a Vicente López, pintor de cambra de les Corts de Carles IV i Ferran VII; com també la capella del Crist de la Fe (1819). Encara que la construcció data del segle XVIII, ha patit importants canvis: una remodelació, una substitució, una restauració i diversos afegits necessaris.
Destaca també, entre les construccions religioses, el convent de Maria Auxiliadora.

També és possible visitar el Museu de l’Horta Sud, el qual conserva o salvaguarda les tradicions de la comarca i els seus costums des del 1996, moment en què va ser inaugurat.

Festes:

El dia de la Mare de Déu del Carme, patrona del municipi (16 de juliol), se celebra una processó en el seu honor organitzada per la confraria. El dilluns següent, se celebra la festivitat del Santíssim Crist de la Fe. Entre els actes programats destaca una multitudinària processó amb totes les imatges de l’església, la missa major, competicions esportives, gala musical, sopars populars, concurs de paelles, focs artificials i un gran nombre d’activitats. El 30 de juliol, se celebra la festivitat dels Sants de la Pedra Abdó i Senén, patrons del municipi. Els clavaris triats entre joves de la població són els encarregats d’organitzar aquesta festivitat. La setmana taurina se celebra al final de juliol i principi d’agost.

Tourist Info Valencia

Diputació. C/Poeta Querol, s/n (Bajos Teatro Principal).
46002 Valencia
Telf.: 963514907
Email: dipuvalencia@touristinfo.net