Select Page

Paiporta

Paiporta està situada a 5,5 km del centre de València i té una població de 23.600 habitants, aproximadament. La seua superfície ha sigut tradicionalment plana i dedicada a l’agricultura. El principal accident geogràfic és el barranc de Torrent o de Xiva, que desemboca a l’Albufera.

Gastronomia:

El guisat del dia de Sant Roc (plat preparat amb carn de pollastre, conill i mandonguilles, cuinat amb una salsa elaborada amb ceba, tomaca, all, julivert, ametla picada i conyac, condimentat amb pebre roig). Pastissos de moniato. Tortada d’ametla, coca cristina, coca en llanda.

Interés turístic:

El Museu de la Rajoleria de Paiporta, antiga fàbrica de rajoles i teules ara recuperada com a museu, on es pot visitar l’exposició permanent i les temporals.

El xalet de Català i el jardí adjunt constituïa la residència de vacacions de la família Català, coneguda com la fàbrica de seda.

L’església parroquial de Sant Jordi té la primera constància documental el 1579.

L’escola estatal del Patronat, una de les velles escoles, hui s’ha convertit en la llar del jubilat.

Festes:

Les festes locals se celebren a l’agost en honor de Sant Roc, patró de Paiporta. L’Ajuntament organitza una sèrie d’activitats festives, culturals i lúdiques, com ara balls, concerts de música, jocs infantils, sopars populars, cavalcades, focs artificials i actes religiosos.
www.aytopaiporta.es

Tourist Info Valencia

Diputació C/Poeta Querol, s/n (Bajos Teatro Principal).
46002 València
Tel. 963514907
Email: dipuvalencia@touristinfo.net