Select Page

Alborache

El municipi d’Alborache està situat al marge dret del riu Bunyol, sobre el cim d’un turó envoltat per dos barrancs. Limita amb els pobles de Bunyol (al nord), Godelleta (al nord-est), Torís (a l’est), Dosaigües (al sud), Macastre (a l’oest) i Iàtova (al nord-oest). La superfície està fragmentada per nombrosos barrancs i torrents, i no té elevacions notables. La part de major altitud és una faixa de terreny estreta i allargada que arriba fins als contraforts de la serra de Dosaigües.

Gastronomia:

Gastronomia mediterrània d’interior: arròs al forn, gaspatxos de pastor, paella valenciana, mojete, carns torrades a la brasa amb allioli i, per descomptat, excel•lents vins de la terra.

Interés turístic:

Al terme d’Alborache trobem una infinitat de fonts i brolladors, i també bells paratges naturals com el parc de San Jaime, lloc del Milagro, molí de La Luz, la Vall Feliz, etc. També està en projecte una xarxa de sendes pel municipi i la comarca, i un Centre d’Educació Ambiental. Alborache tingué antany un conjunt d’origen islàmic del qual únicament sobreviu la Torre d’Alborache, la qual ha patit tantíssimes remodelacions i afegits que hui ens costa apreciar el que va ser un dia. La torre formava part de la casa dels senyors d’Alborache. La població va ser un nucli de gran importància durant l’època musulmana encara que les contínues guerres i els esdeveniments que es van succeir van acabar per destruir-lo. Finalment s’ha d’indicar que els qui visiten Alborache en diumenge es trobaran amb un important mercat tradicional al qual acudeixen, cada setmana, centenars de visitants de la comarca.

Tourist Info Cheste

Carrer María Carbonell 14 C.P: 46380 Cheste
Telf: 960616261- 647318629
Email: cheste@touristinfo.net cheste_tur@gva.es
Web: http://www.cheste.es
Horari:
De L a V de 9.00 a 14.00 h. S i D de 10.00 a 14.00 h.