Select Page

Chelva

Chelva conserva hui en dia, en el seu nucli urbà, l’empremta deixada pels pobles que la van habitar històricament. D’aquesta manera podem delectar-nos recorrent el barri àrab de Benacacira, que manté l’aire ocult, misteriós i apartat que aquesta cultura confereix als seus espais. Els carrers estrets, el remor de l’aigua de les nombroses fonts i les cases emblanquinades, ens evoquen la ciutat medieval construïda sobre una penya i rodejada de muralles per a assegurar-ne la defensa.

Interés turístic:

S’ha de passejar pels carrerons, admirar els taulellets dels segles XVIII i XIX i visitar la plaça que va ocupar el soc i la mesquita musulmana sobre la qual, a partir del segle XIV, es va erigir l’ermita de Sant Jordi i ja a començament del segle XVIII l’actual ermita de la Soledat. El barri jueu de l’Azoque, amb el traçat original intacte, carrers estrets i porxos d’accés és un espai tancat al món exterior que conserva l’homogeneïtat i ens evoca la unitat del poble jueu. El raval o barri morisc trasllada el mateix concepte de ciutat musulmana i crea un barri populós extramurs, on es van anar assentant moriscs i cristians nouvinguts. En el seu si es va erigir la mesquita de Benaeça, posteriorment ermita de la Santa Creu i al segle XVII l’ermita dels Desemparats que, segons conten les cròniques, es va alçar sobre el solar de la casa d’un desemparat, un morisc executat per haver assassinat el vescomte enamorat d’una mora vassalla.
La Ruta de l’Aigua
La Ruta de l’Aigua és un itinerari turístic de traçat circular, que combina naturalesa i cultura en un agradable passeig d’unes dues hores de duració. S’inicia a la plaça Major, guiat per senyals i plafons informatius que en faciliten el recorregut. L’itinerari, que discorre pels quatre barris històrics de la localitat i per paratges singulars del riu Chelva, és una ruta de recorregut fàcil, per la qual cosa és ideal per a les excursions familiars.
Guies d’informació turística de Chelva: www.turismochelva.es
Més informació: www.chelva.es

Gastronomia:

Gaspatxo, farinetes, pucherico espeso, sopas tostadas, sopa d’all i embotits artesans.

Tourist Info Chelva

Av. Madereros s/n
Telf: 962100165
Email:turismo@chelva.es
Web: www.turismochelva.es