Select Page

Mislata

Mislata és, amb més de 42.000 habitants, un dels municipis més poblats de la comarca. Està situada a l’oest de València, a 2,3 km d’aquesta i a 29 m sobre el nivell del mar.

Gastronomia:

Igual que altres municipis de l’Horta, Mislata destaca pels arrossos i les seues distintes variants, i el plat més representatiu és la paella, tot i que té una gran acceptació el tradicional arròs amb fesols i naps, l’arròs a banda i l’arròs negre. També és important l’all i pebre. A més, com a bona terra rica en xufa, és important anomenar la clàssica orxata valenciana amb els seus fartons.

Interés turístic:

La creu del terme del segle XV divideix els termes de València i Mislata. Hi destaca també al nucli urbà l’antic Ajuntament, de bella factura. És recomanable un passeig relaxant pel gran parc ubicat al costat del poliesportiu, és recomanable. L’església de la Mare de Déu dels Àngeles és la més antiga (segle XVIII) i representa una mostra de successió d’estils, és d’una extrema senzillesa sobretot la seua façana. La contrucció és d’una sola planta i estructura de creu llatina amb volta de canó. La localitat de Mislata té dues esglésies més, la de Sant Francesc d’Assís i la de Sant Miquel de Soternes. El convent de la Mare de Déu al Peu de la Creu data de mitjan del segle XX i es troba ubicada molt prop de l’església dels Àngels. És d’estil contemporani i té una sola nau.

Festes:

Les festes patronals se celebren de l’1 al 27 d’agost en honor del Santíssim Crist de la Fe i a la Mare de Déu dels Àngels. S’organitzen diversos actes com despertades, moros i cristians, cavalcades, xocolatada, paelles gegants, mascletades, focs artificials, processons, misses i activitats musicals. Al setembre se celebren les festes en honor de Sant Miguel Arcàngel i de la Mare de Déu dels Dolors. Al desembre, les festes de la Puríssima i, al març, les tradicionals Falles valencianes.

Tourist Info Valencia

Diputació C/Poeta Querol, s/n (Bajos Teatro Principal) 46002 València
Telf.: 963514907
Email: dipuvalencia@touristinfo.net