Select Page

L’Eliana

L’Eliana està situada a l’àrea metropolitana de València i a l’esquerra del riu Túria, a 15 km de la ciutat. Té més de 16.500 habitants. La superfície del territori és quasi plana, amb algunes ondulacions suaus i 93 m d’altitud mitjana sobre el nivell del mar.

Gastronomia:

La gastronomia difereix poc de la de la resta de municipis de la comarca, i destaca igualment per la gran varietat d’arrossos, entre ells la paella valenciana és la màxima especialitat. Pel que fa als dolços típics destacarien el braç d’ametla (rotllos dolços d’ametla i ou), els pastissets de moniato i les coques cristianes.

Interés turístic:

Entre els seus edificis històrics destaquen: l’antiga ermita de Sant Elies i Santa Anna, la masia del Pilar, el molí de la Lluna, la Torre del Virrei, l’Església Parroquial i les restes del Palau del Marqués Casa Ramos.

La urbanització Entrepinos té accés al bosc de la Canyada, de gran atractiu turístic per la seua gran massa de zona verda, on es poden dur a terme activitats esportives com ara fúting, cicloturisme o passejades. A més, disposa de huit rutes turístiques que es poden recórrer dins del terme municipal i pels voltants.

Torre del Virrei
Edifici de planta quadrangular, format per un cos rectangular amb una coberta a dos aiguavessos que té adossada una torre en un dels cantons. Hi ha uns altres volums menors adossats al principal, a més d’un pati. Els buits són de composició predominantment vertical, amb llinda semicircular, que es distribueixen en dues plantes. L’accés a l’edifici es troba centrat en planta, en la més gran de l’edifici. Destaquen els tres buits sobre l’accés, que s’obrin a l’exterior amb volades i estan tancats amb enreixat. El coronament de la torre té una composició simètrica en els seus quatre costats, amb buits paredats i coronament allindanat.

Església parroquial (segle XIX)
Edifici de planta rectangular, format per una sola nau amb capelles laterals, d’estil neogòtic. Té una torre campanar adossada en façana i inclosa en el rectangle de la planta. L’edifici està construït amb rajola massissa i sòcol de pedra natural. El coronament del campanar, com també el cos que allotja les campanes són de rajola vista, mentre que la resta de l’edifici està lluït i pintat. L’accés se situa en el front, amb una portada atrompetada i un timpà esculpit. La façana principal es completa amb un rosetó i un coronament que manifesta el cobriment a dos aiguavessos de la nau. La coberta és de teula àrab a dos aiguavessos i el coronament del campanar és un tronc de piràmide hexagonal fabricat amb rajola massissa vista i rematat amb una bola.

Rutes turístiques
Informació sobre els llocs més interessants que es poden visitar al municipi. Rutes especialment dissenyades per a turistes i visitants que recorren l’Eliana i descripcions dels monuments i els edificis històrics de la població, entre altres recursos atractius.

http://www.leliana.es/es/turismo/page/rutas-turisticas

Més informació

www.leliana.es

Festes:

Las festes patronals se celebren de l’1 al 17 de juliol en honor de la Mare de Déu del Carme i el Crist del Consol. Per a iniciar les festes es dispara el primer dia la cordà, un espectacle pirotècnic de coets. La resta de dies s’organitzen paelles, sopars populars, actuacions musicals, teatres, fira, etc.
Al juliol se celebren les festes de la Puríssima. Altres festes importants són la de Sant Antoni Abat, patró dels animals.
Les Falles en honor de Sant Josep, del 15 al 20 de març, la Setmana Santa i el Corpus Christi.

Tourist Info Llíria

Pla de l’Arc- Edificio Sede Mancomunidad
46160, Llíria
Tel: 962793619 – 962792625 – 629108417 – 962792661
Email: campturia@touristinfo.net
Horario:
De Lunes a Viernes de 9:00 a 14:00 horas