Select Page

Almàssera

Almàssera és una població tranquil•la de la contornada de la ciutat de València. Encara és un poble eminentment agrícola, tot i que cada vegada més industrialitzat. És un lloc ideal per a gaudir de temps d’oci i passar uns moments entranyables en l’horta valenciana.

Gastronomia:

La cuina local presenta una varietat peculiar de paella, elaborada amb fetge de bou. El component principal de la cuina de la localitat és l’arròs i dins de les seues varietats i, tot i que el plat essencial és la paella, té especial importància l’arròs al forn.

Interés turístic:

Destaquen en la Plaça Major de la població edificis bells i interessants, com l’edifici conegut com El mosaic de les muses.
L’església parroquial del Santíssim Sagrament, del segle XVIII, amb façana de rajola i dos torres. El seu interior està compost de tres naus (la central amb volta de canó) i creuer.

Destaca també la creu de terme que data del segle XIV i és d’estil gòtic.

– Casa natal dels germans Lladró.
– Museu de l’Horta.
– Capelleta dels Peixets.

Entre els seus paratges naturals, cal destacar el Clot de la Caldera, en el barranc de Carraixet, i els camps de xufes, cultiu utilitzat per a l’elaboració d’orxata.

Festes:

Les festes majors tenen lloc durant quatre dies a partir del quart diumenge d’agost. Se celebren en honor del Crist de la Fe i la Providència, de Sant Isidre Llaurador i del Santíssim Sagrament (patró de la població). Té per concessió papal la capacitat de celebrar el Corpus en distinta data degut a la seua tradicional representació del «miracle dels peixets». La festivitat del Corpus té lloc a principis del mes d’agost i és organitzada pels clavaris de la Confraria del Santíssim. El recorregut tradicional és acompanyat a ritme de la clàssica dolçaina acompanyada de danses tradicionals.

Touris Info Almàssera

Direcció: Camino del Mar, s/n (Museu de l’Horta) C.P: 46132 Almàssera
Telèfon: 961862552
Fax: 961859544
Emailalmassera@touristinfo.net
Webhttp://www.almassera.infoville.es
Horari:
De dilluns a divendres de 10:00 a 15:00 horas

http://www.turismohortanord.com/