Select Page
Valencia Turismo > Destinos > La Hoya de Buñol-Chiva > La Foia de Bunyol-Xiva

La Foia de Bunyol-Xiva

Esta comarca ha aconseguit la universalitat a través de les seues festes singulars i els esports del motor. A Xest es troba el Circuit de Velocitat de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo que reunix, any rere any, als campions del motor. Crida l’atenció també l’església parroquial de Sant Lluc, especialment el seu campanar octogonal, un dels més elevats de la província. Buñol posseïx un interessant nucli antic del qual destaca el castell d’estil gòtic, edificat des del segle XIII, i és coneguda mundialment la població per la seua peculiar festa de la Tomatina, que se celebra a l’agost. Hi destaca també el castell de Xiva i el seu santuari de la Mare de Déu del Castell. La Foia de Bunyol-Xiva té zones de muntanya de gran interés natural i forestal: les Moratillas, el Fresnal i la cova del Turche a Tabarla i la serra Martés a Iàtova, la serra de l’Ave a Dosaigües i la serra de Malacara (Setaigües-Bunyol), entre altres. La senda europea de gran recorregut GR-7 travessa la comarca, passant pels paratges del Reatillo, el Tejo, Millars, Tabarla i Martés. La xarxa hidrogràfica està formada pels rius Bunyol, Millars, Juanes i Magre, hi destaca l’embassament de Forata a Iátova, que regula les aigües del Magre.

Gastronomia

El caràcter fronterer de la comarca fa que la seua gastronomia siga com un entroncament entre les terres de l’interior i el litoral hortolà. Així, igual s’oferixen paelles de diferents estils que plats més peculiars localment, com el mojete d’abadejo, els gaspatxos, els embotits i el rin ran. Són de destacar, així mateix, els seus vins, especialment els moscatells.

Festes

Indubtablement la festa més famosa d’esta comarca, ja a nivell mundial, és la Tomatina de Buñol, el cruent combat a «tomacades» que es lliura l’últim dimecres d’agost. La seguix el Torico de la Cuerda de Chiva, que atrau nombrosos aficionats per a presenciar o participar en esta singular manifestació taurina. No ens hem d’oblidar del Gran Fondo Internacional de Siete Aguas, la gran festa de l’atletisme popular i d’elit, un gran esdeveniment esportiu que se celebra el tercer dissabte d’agost i que reunix més de 2.000 participants, així com de les Falles en alguns dels seus municipis com Cheste.

Mes informació:
www.turismolahoya.buñol.es

Tourist Info Bunyol
Acceso Plaza Molino Galán
46360
Tel: 962503886
Email: bunol@touristinfo.net / turismo@bunyol.es
Web: www.turismolahoya.buñol.es
Horario:
De Dimecres a Divendres de 10.30 a 14.00 h. Dissabte i Diumenge de 10.00 a 14.00 hores

Tourist Info Xest
Calle María Carbonell 14.
46380
Tel: 960616261
Email: cheste@touristinfo.net
Web: http://www.cheste.es
Horario:
De Dilluns a Divendres de 9.00 a 14.00 h. Dissabtes i Diumenges de 10.00 a 14.00 h