Select Page

Benimodo

Municipi situat a 34 km de València. El seu terreny és pla, però un poc accidentat a l’oest per terrenys muntanyosos de la serra del Cavalló. Té una altura mitjana de 41 m sobre el nivell del mar. Tradicionalment s’ha dedicat a l’agricultura, encara que actualment aquesta ha perdut rellevància enfront de l’activitat industrial, perquè hi ha polígons al voltant del poble.

Gastronomia:

La gastronomia local té en l’arròs amb fesols i naps la representació més popular de la seua cuina.

Interés turístic:

L’església parroquial de la Immaculada Concepció, construïda el 1574, és el monument més important de la població, situada a la ribera del Xúquer. A l’interior es troba un interessant quadro pintat a l’oli del fill de Benimodo, el rector Sòria, deixeble de Sorolla. El nucli històric està format per carrers estrets que van a les dues places principals del poble: la plaça Major i la plaça Marchí. En aquesta última es troba un edifici vell, conegut com la impremta. Entre els espais naturals destaca una zona humida de gran valor ecològic, coneguda com els Ullals del Riu Verd, a més del paratge natural del barranc de les Coves del Trutx, una zona muntanyosa de gran valor mediambiental on es troben restes arqueològiques de l’edat del bronze.

Festes:

Les festes patronals se celebren del 23 al 25 d’agost en honor dels patrons Sant Felip, Sant Bernat Màrtir i la Divina Aurora. A mitjan setembre se celebra la setmana dels bous al carrer. Altres festes d’interés són les fogueres de Sant Antoni, el 17 de gener, les Falles, la Setmana Santa i Pasqua, el Corpus Christi i el concurs de paelles el dia 1 de març.

Tourist Info Alzira

Plaza del Reino
46600, Alzira
Tel.: 962419551
Email: alzira@touristinfo.net