Select Page
Valencia Turismo > Destinos > La Canal de Navarrés > La Canal de Navarrés

La Canal de Navarrés

A la comarca de La Canal de Navarrés podrem contemplar com l’aigua ha donat formes capritxoses a la geografia. Hi abunden els paratges de gran bellesa, com els Tolls del riu Gran al seu pas per Quesa. La localitat d’Anna és famosa per la seua Albufera (estany rodejat de xops en què es poden fer passejos amb barca) i pels seus Gorgos. El visitant hi trobarà també interessants castells i palaus, com ara el dels Comtes de Cervellón a Anna o els de Bicorb i Bolbait, com també els jaciments ibers d’Énguera, població on es pot visitar a més l’església de Sant Miquel, els museus parroquial i arqueològic o el monestir dels Carmelites. Les pintures rupestres trobades a Bicorb i Quesa formen part del conjunt conegut com art rupestre llevantí, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. La comarca de la Canal de Navarrés està situada en el sector centre-sud-oest de la província. El massís del Caroig és un dels principals atractius de la comarca, junt amb els paratges naturals que conformen els rius Escalona, Sellent i el Xúquer. Paratges naturals com l’Albufereta d’Anna, el naixement del riu Fraile, la Cova de l’Aranya i diferents poblats prehistòrics són un bon motiu per a recórrer-la a peu.

Gastronomia

En tots els municipis de la Canal de Navarrés trobarà una gastronomia rica, on els ingredients són els propis productes de la zona. Així, podrà degustar plats tan variats i complets com: el gaspatxo, el “ mulle’t bullit“, coques diverses, els diferents arrossos aromatitzats amb herbes de la Sierra, els embotits i les carns, són les principals recomanacions. Així mateix, cal destacar la rica i variada rebosteria; pastissos de moniato, torticas, bescuites, hogasas, rolletes d’anís, així com la tradicional mona de pasqua,… L’artesania de l’espart és comú en la majoria dels municipis d’esta comarca de l’interior. Igualment són molt apreciats els formatges frescos artesanals de Bolbaite i l’embotit artesanal, la forja i la fusta d’Enguera, encara que, sens dubte, el producte artesanal més apreciat en la comarca és l’excel·lent oli d’oliva que s’elabora en gran part de la comarca, i que li conferix a la gastronomia de la zona un sabor molt particular.

Festes

La Canal de Navarrés té un calendari festiu completíssim durant pràcticament tot l’any, iniciant-se el mateix amb les celebracions a Sant Antón ( esteses per diversos municipis de la comarca ) i la tradicional encesa de fogueres, i seguides de les distintes festes patronals que celebra cada municipi: Chella al febrer, Bolbaite la setmana que precedix a la Setmana Santa, Bicorp al maig, Quesa i Milers a l’agost, destacant també la festa de La Reserva a Quesa ( 14 de febrer ), Anna la segona setmana de setembre, Enguera al setembre (primer dissabte: Festa de Sant Gil) i Navarrés a l’octubre. Oferixen al visitant un palmito de celebracions, en la que s’entremesclen les celebracions religioses, paganes i gastronòmiques.

Turist Info Anna

Calle Mayor, s/n
Anna
Telf: 616551877 962210136 (Ayto.)
Email: anna@touristinfo.net
Horario: S y D de 10:00 a 13:00 y de 16:00 a 19:00 h. De L a V, se puede solicitar información en el propio Ayto., de 9:00 a 14:00h

Tourist Info Quesa

Avenida Valencia, 64
Quesa
Telf: 962256142
Email: quesa@touristinfo.net
Horario:
V, S y festivos mañana: de 09:00 a 14:00 tarde: de 15:30 a 17:30 D: 09:00 a 14:00

Tourist Info Enguera

Calle Patriarcas 4 Enguera
Telf: 962226026
Email: enguera@touristinfo.net
Web: www.enguera.es
Horario:
M a V: 10:00 a 14:00 h
S: mañana 10:00 – 12:00, tarde 17:00 – 19:00 h
D y festivos: 10:00 – 12:00 h