Select Page

Albalat dels Tarongers

El terme està format en part pel parc natural de la Serra Calderona i en part pel riu Palància i la seua vall. El terme disposa de la massa forestal més important de la comarca del Camp de Morvedre i de la Comunitat Valenciana.

Gastronomia:
Com a plats típics de la població destaquen l’arròs de Comediana i els tortells. L’arròs de Comediana es cuina en un calder i es compon d’arròs, creïlla, bacallà, ceba i un sofregit de tomaca. El tortell és un dolç amb pasta de panquemao (tonya) farcit de cabell d’àngel o massapà amb fruites confitades.

Interés turístic:
La Casa Palau (segles XIV-XV) és un palau gòtic en bon estat de conservació. En l’actualitat està compost de semisoterrani (arcs ogivals i arcs de mig punt realitzats en pedra calcària) i tres altures: cavallerisses, saló noble i estances decorades (estil gòtic). La casa palau pertany, des del 1897, a la família Baixauli.

L’església de la Puríssima (s. XVIII) consta de tres naus amb estructura de creu llatina.
De la seua portada destaca l’escassa ornamentació i la seua senzillesa. El 1988 es va descobrir la cripta subterrània.

Aqüeducte del barranc de la Font de Rivera.
Actualment únicament trobem un arc dels tres que componien aquest aqüeducte d’origen romà.

El Castell del Piló.
Actualment es troba en ruïnes. No obstant això, encara s’hi distingeixen parts del que degueren ser les torres defensives, diversos elements derruïts de les muralles i altres restes.

Festes:
Festes de Sant Antoni (16 i 17 de gener): el dia de Sant Antoni es beneeixen els animals i el terme municipal. S’encén una gran foguera a la plaça del poble, on es cremen trastos vells i llenya com a símbol de purificació i renovació; a més, la gent té per costum sopar a la mateixa plaça mentre es torren els embotits. La Mare de Déu de la Cova Santa (tercer diumenge de maig). Cada any els veïns del poble s’encarreguen de decorar els carrers i celebren una romeria fins al santuari de la Mare de Déu de la Cova Santa, a Altura. Festes d’agost (15, 16, 17, més la setmana de bous al carrer): en honor de la Mare de Déu d’Agost, Sant Roc i la Divina Pastora. Celebracions lúdiques, esportives i religioses; a més de l’entrada de vaquetes, bous al carrer i bou embolat. La Puríssima (8 de desembre).

Tourist Info Sagunto

Plaza Cronista Chabret S/N
46500 Sagunt/Sagunto
Telf: 962655859 – 962662213
Fax: 962662677
Email: sagunto@touristinfo.net
Web: http://www.sagunt.es/turismo
Horari:
De L a V de 08:00 a 15:00 y de 16:00 a 18:30h. S y D: de 09:00 a 14:00 h.