Select Page

Silla

Està situada a 12 km de valència i 8 m sobre el nivell del mar. Hi ha dos factors geogràfics que han determinat l’evolució de Silla, d’una banda, les característiques pròpies del clima i el terreny productiu i, d’una altra, la seua situació privilegiada en una cruïlla de camins i la proximitat al llac de l’Albufera.

Gastronomia:

El plat més apreciat de la gastronomia local és sens dubte l’all i pebre (amb anguiles i creïlles), com també el popular arròs en perol (amb ànec i fotja de l’Albufera, naps i moniato). A més, com a localitat pertanyent a la comarca de l’Horta, un dels seus plats principals és la paella valenciana.

Interés turístic:

L’església dedicada a la Mare de Déu dels Àngels és del segle XVIII —la seua façana ha sigut il•luminada recentment— i és el monument més destacat de la població.
Hi ha una torre musulmana, adossada a l’edifici de l’Ajuntament, que és el monument civil més destacat, perfectament conservat. Aquesta torre va formar part d’un castell musulmà que hi hagué a Silla fins a la seua destrucció.

En l’actualitat únicament ens queda la torre de caràcter defensiu que, juntament amb altres, com la d’Espioca i la de Benifaió, formaven el cinturó defensiu de la ciutat de València des d’aquesta banda. El Mas de Baix i el port de l’Albufera són els paratges naturals més destacats i interessants.

Festes:

Les festes majors se celebren en honor del Crist de Silla, el dia 6 d’agost. Hi destaquen el Cant de la Carxofa, les danses, Els gegants i els nanos i, sobretot, La dansa dels porrots. Últimament també s’ha reactivat la festa del 20 de gener en honor de Sant Sebastià, patró de Silla, en la qual s’organitza la popular Fira del Comerç i l’Alimentació. A més a més, s’ha recuperat la celebració de Sant Roc a càrrec de la parròquia de la barriada.

Tourist Info Valencia - Paz

Calle Paz 48 C.P: 46003 Valencia
Telf: 963986422
Fax: 963986421
Email: infoturistica@visitvalencia.com
Web: http://www.comunitatvalenciana.com
Horario:
De L a V de 9:00 a 20:00h. S de 10:00 a 20:00 horas. D y festivos de 10 a 14 h