Select Page

Godella

Godella és un municipi situat a la comarca de l’Horta Nord de València, al nord-oest de la capital, de la qual dista uns 4’8 km. Té una superfície de 8,4 km2 i està a una altitud de 33 m sobre el nivell del mar. Els seus límits comarcals són: al N, Bétera i Rocafort; a l’E, València; al O, Bétera i Paterna, i al S, Paterna i Burjassot. El barranc dels Frares n’és l’accident més rellevant. No hi ha fonts, motiu pel qual es recorre a pous per a obtindre l’aigua potable. El clima és mediterrani, amb hiverns temperats i estius calorosos. Les pluges són primaverals i tardorenques.

El terme és travessat per la carretera de Burjassot a Torres Torres i pel ferrocarril de via estreta de València a Bétera.

 

Gastronomia:

La cuina de Godella es troba emmarcada dins de la cuina típica mediterrània i valenciana. Es tracta d’una gastronomia rica per la seua varietat sobretot d’arrossos. Destaca en especial la paella, l’allipebre, el tradicional arròs amb fesols i naps i el clàssic arròs a banda.

Interés turístic:

Godella conserva dos interessants i importants monuments religiosos: l’Església de Sant Bartomeu Apòstol i l’Ermita del Salvador.

L’Església de Sant Bartomeu Apòstol data del segle XVIII i el seu estil és marcadament neoclàssic; presenta una estructura de tres naus amb planta quadrada i acull elements pertanyents a altres estils, com el rococó i el barroc; el seu estat actual és prou acceptable.

També s’hi conserva la Torre del Molí (del desaparegut Palau de Serdanyola). És l’únic element que queda de l’antic Castell de Godella i un dels seus monuments més apreciats i emblemàtics. La torre té estructura de prisma cúbic i, en la seua part superior, octogonal.

En l’àmbit cultural també es pot visitar el notable museu del pintor Ignasi Pinazo i Camarlench.

Festes:

– Sant Antoni
– Falles
– Setmana Santa
– Sant Isidre
– Festes patronals
– La Mare de Déu
– El Crist
– El Nou d’Octubre
– Tot Sants

Tourist Info Godella

Ajuntament de Godella
Telf.: 963 638 056