Select Page

Marines

Marines és un municipi de la comarca del Camp de Túria, dins de la subcomarca de la Vall d’Olocau. Té aproximadament 1.500 habitants i una part del seu territori està destinada a la base militar de Marines. Ocupa un sector ampli del vessant meridional de la serra de la Calderona, envoltat per de les muntanyes del Gorgo, del Rodeno, el Castillo del Real i la Peña Roya. La població està dividida en dos nuclis: el Marines vell de la serra (455 m) i el Marines nou del pla.

Gastronomia:

Destaca l’ollica de cardos (olleta de cards). Dolços: la coca de cigrons i els rotllos de Sant Antoni. Quant als dolços, destaquen: la coca de figues, la coca d’ametla, la coca de sal, els borregos (bunyols), la coca d’oli i els rotllos d’anís.

Interés turístic:

El terme municipal de Marines alberga alguns dels paratges, fonts i muntanyes més belles del parc Natural de la Serra Calderona. La seua altura màxima pot arribar a als 907 m d’altura, estan coberts de denses pinedes i tenen una fauna i una flora riques. És sense cap dubte una zona òptima per a la pràctica del senderisme i les excursions. També es poden visitar: l’emplaçament de l’antic Marines, on hi ha el molí vell, fonts, séquies i el castell de Marines o del Real (segle XI). Des de la part alta es pot albirar el poblat d’Olla, una alqueria àrab (segles XII i XIX).

Festes:

El 17 de gener se celebra el dia de Sant Antoni Abat, en el qual és tradició beneir els animals, preparar i encendre una foguera a la nit i beneir els rotllos (dolços típics) per a repartir-los a la gent. El 3 de febrer se celebra Sant Blai i el 22 de maig la festa de Santa Rita de Càssia, patrona de les ames de casa. Del 6 a l’11 d’agost tenen lloc les festes patronals en honor del patró de Marines, el Santíssim Crist de la Mercé.

Tourist Info Camp de Túria

Pla de l’Arc, s/n. Edificio Sede Mancomunidad
Tel.: 962793619
Email: campturia@touristinfo.net