Select Page

Moixent

El Guerrer de Moixent, estatueta de bronze d’origen ibèric, va ser descoberta en l’antic poblat iber de la Bastida de les Alcusses. Aquest jaciment realitza visites guiades gratuïtes, es troba en un cim de la Serra Grossa i existeix una senda, dins de la xarxa de senders del municipi, que condueix fins ell. Si es vol continuar explorant l’entorn una bona opció és el paratge del Bosquet. Ja al poble es poden visitar les ruïnes del castell musulmà o l’Església de Sant Pere Apóstol, la capella de les Santes Relíquies. Per a endinsar-se en la història de la ciutat, el Museu Arqueològic Municipal oferix un recorregut guiat gratuït.

Destacats

Jaciment Iber "La Bastida De Les Alcusses"

La Bastida de les Alcusses va ser un assentament fortificat habitat entre finals del s. V a. C. i mediats del segle IV a. de C. Ocupa unes quatre hectàrees i van poder arribar a residir entorn de 600 persones, una comunitat socialment heterogènia formada per membres de l’elit i els seus servents al costat d’altres famílies.
El poblat se situa enmig d’un valuós bosc mediterrani i en una de les muntanyes més altes de la comarca. Gaudeix de les vistes des dels miradors que trobaràs en el recorregut de l’itinerari. La reproducció d’una casa amb les tècniques i materials de l’època et permetrà conèixer la vida portes endins.
Entrada gratuïta. Concertar les visites guiades prèviament, en horari de 10.30 a 14.00 hores de dimecres a diumenge.

OBERT Al PÚBLIC
De dimarts a dissabte:
• Matins de 10.00 a 14.00 hores.
• Vesprades d’hivern (d’octubre a abril) de 16.00 a 18.00 hores.
• Vesprades d’estiu (de maig a setembre) de 18.00 a 20.00 hores.
Diumenges i festius:
• De 10.00 a 14.00 hores.
* Tancat els dies 24, 25 i 31 de desembre, 1 i 6 de gener.

VISITES GUIADES
• De dimecres a diumenge de 10.30 a 14.00 hores.
* La casa ibera romandrà temporalment tancada al públic.

DADES DE CONTACTE
GUIES: 687 836 717 – 687 836 545
CORREU: labastida@moixent.es
LOCALITZACIÓ: CV-652 Moixent – Fontanars, Km 10,5. La Bastida de les Alcusses. Moixent / València.

Embassament del Bosquet

És un conjunt d’altíssim interès hidrològic, constituït per la conca on s’arrepleguen les aigües, els barrancs que les condueixen, l’embassament que les emmagatzema, la presa que les conté, les séquies que les distribueixen i les hortes i bancals que les aprofiten. Aquesta obra d’enginyeria hidràulica del s. XVIII, construïda per Pascual Caro, administrador del marquès de la Romana, té una gran importància perquè constitueix una de les poques obres d’aquesta índole a la Comunitat Valenciana declarat Bé d’Interès Cultural en 2005.
S’accedeix des de Moixent a través de la carretera local (CV-651) direcció a Ontinyent a uns 3 km., atravesando la Serra Grossa. Pot ser visitat tot l’any i es troba especialment bell a la primavera.

Castell

L’origen del castell sembla ser de l’època àrab, i principalment, de l’època almohade. No obstant això en la seua construcció s’aprecien diferents estils i tècniques.
La part principal del castell se situa en un turó sobre la població. En la part superior, es va crear un fossat per a defensar-lo en la part aquest, i un albacar. Des d’aquesta part principal, partien les muralles de la població, que es conserven en el vessant del castell. En una muntanya adjacent, se situa una torre albarrana, cridada Torre de Coloms. Actualment el castell es troba en ruïnes, mantenint-se en peus i vigilant, la Torre de Coloms.

Des del carrer del Bosquet, a l’altura de l’assut trobem les escales que donen accés a la Torre dels Coloms i a la Cova del Pare Bru. Una vegada a dalt, a la seua esquerra pot accedir a les ruïnes del Castell.

Pot ser visitat tot l’any, però no es pot accedir a l’interior de la Torre dels Coloms.

Església de San Pere Apóstol

L’església parroquial de Moixent va ser construïda entre 1880-89 i dedicada a Sant Pere Apóstol, declarada Bé de Rellevància Local en 2007. És dels temples més grans de la comarca i una de les poques esglésies de la Comunitat Valenciana amb un campanar d’estil neogòtic.
Des de l’exterior destaca el seu campanar en agulla i la gran rosassa acristalado d’estil neogòtic. En el seu interior, podem observar l’Altar Major, el qual està presidit per la imatge de Sant Pere Apóstol, decorat en els seus dos laterals amb dotze grans retaules pintats a oleo per Sr. Salvador Gil, que mostren la vida de Sant Pere i de Fra Cristóbal Moreno. La Capella del Santíssim Sagrament va ser construïda en 1917 i en la Capella de les Santes Relíquies es troba un retaule de fusta del segle XVIII.
Entrada gratuïta. Concertar visita prèviament 647 44 05 43.

Altres llocs d'interés deMoixent

Museu Arqueològic de Moixent

Ofereix l’oportunitat de realitzar un recorregut a través de la història de la vila de Moixent, començant per les seues troballes més antigues, corresponents al període Neolític, fins a arribar al Renaixement, passant abans per la cultura ibera, romana i musulmana.
La majoria dels seus fons provenen dels jaciments ibèrics de Moixent; el poblat de la Bastida de les Alcusses, tals com; atuells, molins, fragments d’armes, pondus i fusayolas, etc… i de la necròpoli del Corral de Saus, mostrant les seues ceràmiques, metalls procedents dels aixovars, restes arquitectòniques i una escultura mitològica procedent d’una de les tombes.

Comparteix dependències amb la Tourist Info Moixent i l’entrada és gratuïta.

HORARI D’ATENCIÓ Al PÚBLIC
Dimecres a divendres concertar la visita prèviament.
Dissabtes de 10.00 a 13:30h i de 16.30 a 18:30h
Diumenges i festius de 10.00 a 13:30h
* Tancat els dies 24, 25 i 31 de desembre, 1 i 6 de gener.

Adreça: C/ Poeta Gabriel Vila, 7
Telèfon: 690 115 083 – 96 229 50 10
Correu: moixent@touristinfo.net – museu@moixent.es

Capella Santes Relíquies

Antiga capella de planta de creu grega, amb cúpula central sense finestres del s. XVI. Va pertànyer al Convent dels Franciscans Menors fundat per Fra Cristobal Moreno. Durant les festes d’agost, en honor al Stm. Crist de la Muntanya Calvari i a les Santes Relíquies. Sta. Úrsula i Sta. Córdula, són trasllades en processó a la capella i voltes a l’església Sant Pere Apóstol per al seu descans fins a la veneració de l’any pròxim.

A l’actualitat alberga una mostra de peces que ens ajuda conèixer la vida i obra de Fra Cristobal Moreno, així com les impremtes deixades a tots els mogentinos.
Entrada gratuïta. Concertar visita prèviament 652 20 66 93.

Barri Antic

En ple barri antic del municipi, els racons i entramats de carrerons són propis de la cultura musulmana. S’estén seguint els nivells del pendent entre corbes, xicotetes places, albarradillas i amb edificis d’una o dues plantes, als peus del castell de Moixent.
Coneix tots els monuments i llocs d’interès de Moixent a un clic des del teu dispositiu mòbil. Sense necessitat de cap descàrrega, pots realitzar un recorregut pel barri antic al teu ritme, amb l’ajuda de les audioguías i videoguías publicades, en cinc idiomes, en la pàgina municipal www.moixent.es, connectats a un itinerari amb panells informatius situats en els llocs més emblemàtics de Moixent.
El recorregut comença amb el primer panell situat en la Plaça Major, continuant per la Plaça de l’Església, Plaza del Forn, Plaza la Chirrina, Plaza i carrer Sant Bàrbar, Assut del Bosquet, Castillo, pont de la Cadena, Convent…

Senderisme

Gaudeix d’una gran diversitat de paisatges que aconsegueixen des de la serra fins al riu, amb extraordinàries característiques quant a qualitat ambiental i paisatgística.
En el seu relleu destaquen paratges de singular bellesa com per exemple el paratge del Bosquet, amb una embassament construït durant el segle XVIII o la partida de les Alcusses, amb xicotetes planes escalonades amb una immillorable riquesa de cultiu, i com també les partides de Garamoixent, El Regolf, La Talaia, Barranco de la Falç…

Tourist Info Moixent

Calle Gabriel Vila, 7
Tel: 690115083
Email: moixent@touristinfo.net