Select Page

Vinalesa

Vinalesa és un municipi que té gran quantitat de serveis i activitats tant esportius com culturals. És un poble actiu, amb una població de 3.200 habitants, aproximadament. El territori és pla, amb una pendent suau de NO a SE i una altura de 21 m sobre el nivell del mar.

Gastronomia:

En la cuina local destaquen els plats amb el component essencial de l’arròs, amb la paella per damunt de tots, l’arròs a banda (típic mariner), l’arròs amb fesols i naps (amb carn de vaquí i de porc). Amb tot, els plats més representatius són les tradicionals calderes d’arròs amb fesols i naps i la paella. Les pastes més típiques de Vinalesa són les coques cristines (dolç típic, d’ametla) ben característiques de la gastronomia local.

Interés turístic:

Del patrimoni de la localitat de Vinalesa el més destacat és l’església parroquial de Sant Honorat (segle XVIII), d’estil gòtic. A més cal destacar l’antiga Fàbrica de la Seda de Vinalesa, que data del segle XVIII i que va ser pionera en la introducció de noves tècniques per al tractament i la fabricació de la seda; actualment ha sigut rehabilitada per l’Ajuntament i és utilitzada com a centre cívic, i s’ha convertit en l’autèntic centre neuràlgic de la població.

Festes:

Les Falles són del 15 al 19 de març. Les nits de setembre es fan bous al carrer i és tradició sopar a l’aire lliure. El Nou d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, s’organitzen activitats infantils i menjars populars. La cort d’honor és una festa en què les xiques joves són les protagonistes i van vestides de blanc. El Dia dels Xiquets i el Dia dels Majors se celebra a l’octubre.

Tourist Info Valencia Diputación
C/ Poeta Querol s/n (Bajos Teatro Principal)
Tel: 969514907
Email: dipuvalencia@touristinfo.net
Web: www.valenciaterraimar.org
Horario:
Dilluns a Divendres: De 9.30 a 19:00hs (ininterromput) Dissabtes: De 10.00 a 14:*00hs. Diumenges: D'11.00 a 14:*00hs Festius: De 10'00 a 14'00