Select Page

Rafelbunyol

Població pròxima a la serra Calderona, situada a la part septentrional de la comarca de l’Horta. La séquia de Montcada en divideix el terme en dues parts. A la dreta, l’horta i, a l’esquerra, el secà, actualment transformat en regadiu de motor.

Gastronomia:

Rafelbunyol, com a localitat pertanyent a la comarca de l’Horta, és un bon exemple de l’alimentació o de la cuina mediterrània on tenen un especial interés els arrossos i les seues distintes combinacions. Hi destaquen la tradicional paella de carn, l’arròs amb fesols i naps —un plat molt apreciat a la comarca— i el clàssic arròs a banda. Pel que fa als dolços, els més característics són els pastissos encarats (bescuits farcits de dolç de moniato).

Interés turístic:

Població pròxima a la serra Calderona, situada a la comarca de l’Horta, on destaca la seua església parroquial de Sant Antoni Abat i els interessants paratges naturals del Calvari, el cabeç Bort i els Germanells (amb jaciment arqueològic).

Festes:

Les festes majors tenen lloc en la primera setmana de setembre en honor dels Sants de la Pedra i la Mare de Déu del Miracle, patrons del municipi. Es tracta d’una setmana plena d’actes entre els quals destaquen, pel seu significat i pel nombre de visitants que reuneixen, la Nit dels Paelles i la Nit de Disfresses. Se celebren també altres festes tradicionals com Sant Antoni Abat (17 de gener) i bous al carrer els caps de setmana de juny. El 15 i 16 d’agost se celebren la Mare de Déu d’Agost i Sant Roc.

www.rafelbunyol.es

Tourist Info Rafalbunyol

Telf.: 961410100 (Ajuntament)