Select Page

Llíria

Destacats

Termes de Mura

s tracta del complex arquitectònic més significatiu de l’Edeta del segle i. Va ser un dels conjunts religiosos i curatius més monumentals de la Hispània romana. Es compon d’un santuari oracular d’estil grec i d’unes termes romanes dobles de tipus pompeià. Possiblement, el promotor d’aquesta obra magna va ser Marcus Cornelius Nigrinus Curiatus Maternus, prestigiós militar i senador edetà, governador d’Aquitània, Moesia i Síria i aspirant a emperador de Roma.
L’edifici religiós és el denominat santuari oracular, on es practicava l’art de l’endevinació amb l’ajuda d’un oracle. El conjunt termal i curatiu disposa de sales de temperatura freda, Frigidarium, temperada, Tepidarium i calenta, Caldarium. Tots dos es van mantenir en funcionament fins al segle iv, moment en què van ser reutilitzades com a monestir cristià en època visigoda.


Horari:

De 10.00 a 12:00 h. De dimarts a diumenge. Cal sol·licitar visita en la Tourist Info Lliria (Mausoleus romans). 

Preu: 

1,20 euros (entrada individual), 0,90 (entrada reduïda) i 0,60 (entrada grups).

Contacte:
Adreça: carrer per a vianants, números 2, 4. 46160 Llíria, València.

Telèfon:  962 791 522

Correu electrònic: lliria@touristinfo.net

Lloc web: www.visitlliria.com

Mausoleus romans

Es tracta d’un dels conjunts arquitectònics funeraris més importants de l’antiga província romana d’Hispània. Es compon de dos monuments funeraris que formaven part de l’antiga necròpoli del municipi de Dret llatí d’Edeta, disposats al costat d’una de les vies principals de l’entrada a la ciutat romana.

El primer té la façana decorada amb pilastres acanalades i una cambra interior amb dos bancs correguts on se celebraven les Parentalia o festa dels parents. El segon pertany al grup de sepulcres turriformes i conserva una llosa amb un orifici central per a realitzar les libacions, que tapa una cavitat cúbica on es depositaven les incineracions i els depòsits funeraris. 


Horari
De 10.00 a 12:00 h. De dimarts a diumenge.

Preu: 

Gratuït

Contacte:
Adreça: carrer de Sant Vicent Ferrer, 19, 46160 Llíria.

Telèfon: 962 791 522

Correu electrònic: lliria@touristinfo.net

Lloc web: www.visitlliria.com

Banys àrabs

Es tracta del principal bany públic o Hamman de l’antiga ciutat andalusina de Llíria, Madinat Lyria. Va ser construït en el segle xii i està situat al costat de les muralles de l’antiga medina de Llíria, pròxim a una de les portes d’entrada i prop de la séquia major, que li subministrava l’aigua provinent del que hui es coneix com a Font de Sant Vicent. Per a la comunitat musulmana de l’època complia tres funcions: la higiènica, la social i la religiosa. Té una grandària de 400 m2 i consta de l’A el-Maslah o sala d’estar enjardinada i a l’aire lliure, i les sales de bany de l’interior: Bayt al-Barit o sala freda), Bayt al Wastani o sala temperada i Bayt al Sayun o sala calenta. El seu funcionament es va prolongar després de la conquesta cristiana fins a finals del segle xv.


Horari:

De 10.00 a 12:00 h. De dimarts a diumenge.

Preu: 

1,20 euros (entrada individual), 0,90 (entrada reduïda) i 0,60 (entrada grups).

Contacte:
Adreça: carrer d’Andoval, 6, 46160 Llíria, València.

Telèfon: 962 791 522

Correu electrònic: lliria@touristinfo.net

Lloc web: www.visitlliria.com

Església de la Sang

L’església de Santa Maria, coneguda popularment com de la Sang, és Monument Nacional. Va ser construïda en el segle xiii sobre l’antiga mesquita major de Llíria, de la qual encara es conserven l’aljub, dues columnes i un arc. Respon a la tipologia d’església de conquesta i té elements arquitectònics de transició del romànic al gòtic. Disposa d’una sola nau amb arcs ogivals i capelles laterals a banda i banda decorades a base de pintures murals gòtiques i un cor, al qual s’accedeix mitjançant una escala gòtico-mudèjar.

La peça de major valor artístic és el cassetonat de fusta policromat amb pintures geomètriques, vegetals, epigràfiques, animals del bestiari medieval i escenes de la vida cortesana, que representen la vida feudal de l’època.

Horari:
12:00 – 14:00 h. De dimarts a diumenge.

Preu:
1,20 euros (entrada individual), 0,90 (entrada reduïda) i 0,60 (entrada grups).

Contacte:
Adreça: carrer Major Antic, 1, 46160 Llíria, València.

Telèfon: 962 791 522

Correu electrònic: lliria@touristinfo.net

Lloc web: www.visitlliria.com

Altres llocs d'interés deLlíria

Plaça Major

És la plaça principal de Llíria des del segle xvii. S’hi troba l’edifici conegut comunament com Ca la Vila, palau d’estil renaixentista construït per l’arquitecte valencià Miquel del Rei, entre els anys 1594 i 1602, per a albergar les institucions municipals de l’època foral: la Sala del Consell, la Cambra dels Jurats, l’Almodí, la Cort de Justícia i la Presó. En la mateixa plaça es troba també l’església de l’Assumpció, temple d’estil barroc la façana del qual, considerada com una de les millors del barroc valencià i el màxim referent de la contrareforma catòlica valenciana, va ser realitzada pel picapedrer Pere d’Ambuesa, i les imatges que la decoren són obra de l’escultor Raimund Capuz.

 
Horari:
Accés lliure.

Preu:
Gratuït.

Contacte:
Adreça: Plaça Major, 1, 46160 Llíria, València.

Telèfon: 962 791 522

Correu electrònic: lliria@touristinfo.net

Lloc web: www.visitlliria.com

Monestir de Sant Miquel

Complex arquitectònic situat al tossal de Sant Miquel. A l’exterior es gaudeix d’una vista panoràmica impressionant de la comarca del Camp de Túria, les muntanyes de la serra Calderona i del mar Mediterrani. El rei aragonés Jaume II el Just, el va fundar en el segle xiv com a residència per a beates dedicades a l’oració. L’església va ser construïda en el segle xviii i és d’estil neoclàssic, l’interior de la qual conté un retaule gòtic del segle xv, obra del pintor valencià Vicent Masip, i un camerino decorat a base de pintures murals dedicades a la iconografia de l’arcàngel Sant Miquel, realitzades pel pintor sogorbí Manuel Camarón, alumne de Velázquez. 


Preu:
Gratuït

Horari:
De 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 18.00 hores. De dilluns a diumenge.

Contacte:
Adreça: Pujol de Sant Miquel, s/n, 46160 Llíria, València.

Telèfon: 962 781 1 02

Correu electrònic: realmonasteriodesanmiguel@gmail.com

Lloc web: www.monasteriosantmiquel.lliria.com

Font de Sant Vicent

Naixement d’aigua natural situat en el parc de Sant Vicent, al terme municipal de Llíria, a 3 quilòmetres del nucli urbà. Es tracta de l’un bosc frondós, on abunda la botànica eclèctica a base d’oliveres, garroferes, oms, pinedes, xiprers, xops, eucaliptus i plantes aquàtiques com a canyes i joncs, i la fauna, com a esquirols, coloms, ànecs i peixos. 

El nom prové del conegut Miracle de la Font, realitzat per Sant Vicent Ferrer l’any 1410, quan va fer rebrotar l’aigua de la font que estava seca pronunciant aquestes paraules: «creixerà i minvarà, però per a beure mai no en faltarà».


L’espai està equipat amb zones de pícnic, zones per a fer esport i zones recreatives tant per als xiquets com per a les persones de la tercera edat. 


Horari:
Accés lliure.

Preu: 
Gratuït

Contacte:
Adreça: Carrer 5, 25, Km. 2,5, 46160 Llíria, València.

Telèfon: secreataria@cofradiasanvicentelliria.es

Correu electrònic: lliria@touristinfo.net

Lloc web: www.cofradiasanvicentelliria.es

UNESCO City Of Music

El dia 31 d’octubre de 2019, Llíria va ser incorporada a la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco en la modalitat de Música. Un reconeixement internacional que no prové d’una generació espontània de músics, sinó d’una llarga tradició musical. Del Kalathos de la dansa en l’època ibera i dels trobadors retratats en el cassetonat medieval de l’església de la Sang a les actuals societats i institucions musicals que articulen la societat lliriana contemporània. La música desperta en la societat lliriana la imatge d’ella mateixa, la imatge que l’aglutina i proporciona una identitat pròpia. Llíria és considerada a nivell internacional com la ciutat de la música des de principi del segle xx, pel fet que hi ha dues societats musicals: la Banda Primitiva i la Unió Musical. A més, Llíria compta amb altres tres prestigioses formacions musicals: l’Agrupació Musical Edetana Vicente Giménez, l’Orquestra de Plectre El Micalet i la Banda UDP Llíria-Camp de Túria-Serrans, la primera banda de pensionistes i jubilats formada a Espanya.

 
Contacte:
Adreça: Carrer Sant Vicent Ferrer, 19. 46160 Llíria, València.

Telèfon: 962 791 522

Correu electrònic: cityofmusic@lliria.es

Lloc web: www.lliriamusica.es/

La Concòrdia

Paratge natural del terme municipal de Llíria pertanyent al sistema muntanyenc del Parc Natural de la Serra Calderona i situat a 15 quilòmetres del nucli urbà en direcció a les Alcubles.
La biodiversitat és la pròpia del clima mediterrani. De la vegetació hi destaquen les carrasques, els pins i els matolls de romer, bruc i llentiscle. De la fauna, abunden els senglars, les raboses, les àguiles i les perdius.

El paratge conté assentaments humans com el jaciment arqueològic iber del Castellet de Bernabé, i mostres de l’arquitectura rural com el Mas dels Frares, la Casa de Camp o el Mas del Jutge.
La zona està equipada amb quatre rutes de senderisme de xicotet recorregut senyalitzades i homologades (senda de les Bodegues, senda del Cavalló de l’Olivera, senda del Barranc del Gasque i senda dels Fornillers) i amb una ruta eqüestre, IE Llíria-Muntanyes de la Concòrdia.


Horari:
Accés lliure.

Preu:
Gratuït

Contacte:
Adreça: rotonda del Pi, CV-339 Km 15, 46160 Llíria.

Telèfon: 962 791 522

Correu electrònic: lliria@touristinfo.net

Gastronomia

Llíria manté la gastronomia mediterrània i més concretament la cuina valenciana, que té com a base els arrossos, la verdura i la carn. Hi destaquen els productes de la marca Aliments tradicionals de Llírias: embotits artesanal (sobrassada de terrina, botifarra de ceba en orsa d’oli i llonganissa seca al buit), els dolços tradicionals (congrets, rotllets, malfets, besets de nóvia i pecadets de Llíria) i els del sector agroalimentari (tomaca i carabassa de Llíria).
Com a esdeveniments culinaris se celebren anualment el «Concurs nacional d’arròs amb bledes de Llíria» (arròs amb bledes) i la Fira agroalimentària «A mos redó-Productes de Llíria». 


Contacte:
Adreça: Carrer Sant Vicent Ferrer, 19, 46160 Llíria, València.
Telèfon: 962 791 522

Correu electrònic: lliria@touristinfo.net

Tourist Info Llíria

Sant Vicent Ferrer, 19
46160, Llíria
Tel: 962791522
Fax: 962790796
Email: lliria@touristinfo.net touristinfo_lliria@gva.es
Web: http://www.lliria.es
Horario:
De Martes a Sábado de 10:00 a 14:00 .
*Domingos de 10:00 a 14:00 horas. Último Domingo de mes cerrado.