Select Page

El Perelló

És un poble marítim a la vora del mar Mediterrani i enclavat dins dels límits del Parc Natural de l’Albufera, el qual a més del seu atractiu paisatgístic posseeix un altíssim valor ambiental. Durant tot l’any gaudim d’un clima mediterrani, que possibilita que visiten el Perelló amb una temperatura agradable durant tots els mesos de l’any.
Cal destacar la nostra platja d’arena fina i daurada, equipada amb diferents serveis i equipaments que milloren la seua accessibilitat, per la qual cosa gràcies a tots aquests aspectes hem obtingut en 2010 la Bandera Q, de Qualitat Turística, atorgada pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, constituint-se d’aquesta manera en referent turístic de qualitat.
A més, el barri marítim del Perelló alberga un bonic port esportiu amb 186 punts d’amarratge, especialment indicat per a embarcacions d’esplai de poc de calat, i el Club Nàutic disposa d’una àmplia seu social. Una escola de vela i nàutica, per a la qual s’ha disposat un escar que permet un accés fàcil a l’aigua, en completa l’oferta. Cal ressaltar que el port esportiu va servir de suport a la XXXII competició de la Copa Amèrica de Vela.

Gastronomia:

Parlar de gastronomia és parlar del Perelló, amb la seua varietat de restaurants en els quals es pot degustar la millor gastronomia tant de la zona de la Ribera Baixa com de València, en la qual destaquen la paella valenciana, per excel•lència, la caldereta de rap i llagosta, i l’allipebre, plat típic dels pobles de l’Albufera.
Cal destacar el gran ventall disponible d’habitatges en lloguer, apartaments, càmping i la ubicació del Parador Nacional del Saler, a tan sols set quilòmetres.
L’Ajuntament del Perelló ha posat en marxa una pàgina web: www.perellogastronomic.com, amb caràcter de revista d’informació, oci i gastronomia, en la qual es poden veure totes les actuacions promocionals dutes a terme per aquest.

Interés turístic:

Quant a oci i cultura, s’ofereixen diferents activitats:
– Passejos amb barca des del Portet de l’Albufera del Perelló per la Plana del Perelló, on es pot gaudir d’un entorn agradable i natural.
– Diferents rutes amb bicicleta per la Marjal.

Festes:

– Festes de la Puríssima i la celebració de la constitució com a entitat local menor celebrades del 5 al 8 de desembre, en les quals es realitzen diferents activitats per a tots els grups d’edat, encara que el mercat medieval i la comparsa de moros i cristians destaquen per la seua popularitat.
– Les Falles, celebrades en el mes de març, típiques de la Comunitat Valenciana, responen a una gran festivitat en la qual la picardia i crítica es bolca en els monuments, i en la qual s’uneixen diversos elements que defineixen la nostra cultura valenciana, ells són el foc, la música, la pólvora i el carrer.
– És important destacar la celebració en el mes de juny de la fira agroalimentària: «Pren-te el Perelló», organitzada per l’Ajuntament del Perelló en col•laboració amb altres entitats públiques i privades empresarials, en la qual se succeeixen diversos esdeveniments dirigits a impulsar el turisme i el desenvolupament socioeconòmic de la localitat, mitjançant la promoció d’un producte típic de les nostres terres com és la tomaca. Els actes organitzats van des de la venda directa de productes alimentaris en la Fira, diferents Jornades desenvolupades per personal especialitzat, tast de vins, ruta de la tapa, torneig de golf, passejos amb barca…, per la qual cosa els convidem a visitar la fira «Pren-te el Perelló», amb multitud d’activitats per a disfrutar.

Tourist Info Sueca

Carrer Mercat s/n C.P: 46410 Sueca
Telf: 962039150
Email: sueca@touristinfo.net
Web: http://www.sueca.es
Horari:
De 10:30 a.m. a 1:30 p.m.