Select Page

Nàquera

Nàquera disposa del centre històric amb el recorregut per alguns carrers amb cases tradicionals, l’Església, l’ermita amb un ampli mirador. Tenim direntes rutes per a practicar senderisme, de dificultats diferents. Disposem d’una ruta temàtica “les posicions defensives del cabeço bord on podem conéixer les estructures defensives de la guerra civil. Tenim una ruta urbana per a conéixer els diferents racons de Nàquera de manera autoguiada. Des de l’oficina de turisme oferim diferents visites guiades.

Destacats

Ermita i mirador:

L’ermita de Sant Francesc d’Assís va ser inaugurada en el 1922. D’estil neogòtic es va construir entre 1917 i 1921, després que una primera edificació de 1912 s’esfondrara. L’ermita va substituir una més antiga, coneguda com a ermita de la Ràpita, ja documentada en 1603.

És un edifici quadrangular amb capçalera poligonal, d’alts murs amb fàbrica de maçoneria i teulada a doble vessant. En la seua façana destaquen dos ulls de bou de diferent grandària, el major d’ells amb vidriera. Té nau única, decorada austerament i coberta amb volta de creueria recolzada en pilastres de marbre i està presidida per un retaule goticista de fusta, obra del talliste Miquel Romeo, que alberga un bell retaule policromat del segle xvi, amb Sant Francesc en la taula central i Santa Margarida i Sant Miquel en les laterals. Aquesta valuosa peça és atribuïda a l’artista valencià Vicent Macip.

El mirador de l’ermita és un lloc perfecte per a gaudir d’unes vistes panoràmiques del golf de València. L’última setmana d’agost acull un festival de música clàssica.

El recurs pot visitar-se de forma lliure.

C/ Sant Francesc, de Nàquera

Tel.: 961 680 002 / 961 684 398

Pi del salt i pedreres: (PR CV 329)

És un recorregut de 10,53 quilòmetres que s’inicia en la plaça de l’Ajuntament de Nàquera i està completament senyalitzat. Els punts que més destaquen de la ruta són el barranc del Salt, sobretot en època de pluges, ja que apareix un salt d’aigua; un plec sinclinal, que és un gran plec rocós d’origen natural format per materials calcaris en forma de «O» i el pi del Salt i les pedreres. El Pi del Salt és un arbre monumental d’uns 150 anys ,que té una altura superior als 18 metres. Les pedreres de pinastre és el lloc en el qual es tallava el pinastre naquerà, utilitzat en les reformes urbanes de Marqués de Sotelo en l’època de Primo de Rivera. Des d’ací podem albirar unes àmplies vistes al Puntal de Mateu (471 metres) o el Montcúdio (528 metres).

Al llarg de la ruta podem llegir diferents plaques botàniques i cartells amb informació dels incendis i del paisatge de la zona.

El recurs pot visitar-se de forma lliure.

Tel.: 961 680 0 02 / 961 684 398

Nucli urbà i cases tradicionals

El nucli originari se situa als voltants de la plaça de l’Església. Els carrers són estrets i tortuosos, amb atzucacs, i les places es continuen la una a l’altra. En aquesta zona se situava l’antic castell del qual hui no ens queda cap vestigi. Es trobava envoltat per una muralla d’origen medieval. Aquest nucli primitiu va anar ampliant-se amb el pas del temps.

L’arquitectura tradicional es caracteritza per cases en dues altures, amb alternança de dos colors en les façanes, en general mai en color blanc, amb la finalitat de destacar els motius decoratius, que se situen a les cantonades i envoltant les finestres i els balcons, o com a element de divisió entre plantes. La majoria d’aquestes cases daten de mitjans o finals del segle xix.

El recurs pot visitar-se de forma lliure.

Tel.: 961 680 002 / 961 684 398

Viles modernistes / La Carrasca

En la urbanització La Carrasca (fi de 1800) queden viles, com les Oliveres, la Casablanca o Momparler, exemples dels primers xalets de segona residència. Tots ells són habitatges unifamiliars envoltats d’àmplies zones de jardí, elements propis del modernisme i fins i tot de l’art-déco. L’estructura dels habitatges és de nucli quadrat amb grans zones de pas i amb una torre adossada a un dels costats amb amplis miradors. Durant la Guerra Civil, Nàquera va tindre gran rellevància, ja que part del govern republicà es va establir a la Carrasca, i aquesta es va poder  considerar capital de la República. Entre 1936 i 1937, membres del govern de la II República van ocupar algunes d’aquestes viles. Tots els divendres «hi havia Consell de Ministres, a Vila Carme.

 

El recurs pot visitar-se de forma lliure.

Tel.: 961 680 002 / 961 684 398

Altres llocs d'interés deNàquera

Itinerari eqüestre IE 032

Nàquera disposa d’una ruta homologada de turisme eqüestre. És una ruta senzilla i plana al costat del riu. Compta amb un pendent inferior al 4 % a les zones de muntanya i amb camins amples que permeten recórrer-la en grup. Té una longitud total de 15 quilòmetres i té punts d’especial interés com la Font de l’Oro, el Pi del Salt o el Parador del Fenassar.

Tourist Info Náquera

Paseo de las Delicias, 1B.
Tel.: 961684399
Email: naquera@touristinfo.net