Select Page

La Pobla de Vallbona

La Pobla de Vallbona té una extensió de 33 km2. Aquest municipi destaca per la diversificació econòmica: una bona part del terme municipal està destinat a la producció agrícola, i, a més, té quatre polígons industrials i una important activitat en la construcció i el sector serveis. Està situat a la comarca del Camp del Túria, a 22,6 km de València, i amb una cota d’altitud de 102 m, aproximadament.

Gastronomia:

La gastronomia local difereix poc de la de la resta de la comarca i els plats més destacats són els arrossos en les distintes maneres d’elaborar-los.

Interés turístic:

Entre els seus monuments destaquen:
• L’església de Sant Jaume apòstol, pintures romàniques i retaule de Joan Reixach
• Església de la Santíssima Trinitat i Sant Josep
• Museu Etnològic La Casa Gran
• Paratge Natural Municipal La Manguilla i Mirador del Tos Pelat
• Conjunt Arqueològic de la Covatella
• Ermita de Sant Sebastià
• Ermita del Mas de Tous
• La Casa Bernal
Entre els espais naturals trobem el Paratge Natural Municipal la Manguilla, el Parc Natural de la Serra Calderona (al nord) i el Parc Natural del Túria (al sud).
www.lapobladevallbona.es

Festes:

El 17 de gener se celebra, igual que en moltes altres localitats valencianes, la festivitat de Sant Antoni Abat, en la qual és tradició beneir els animals. S’organitzen paelles, focs artificials, missa, etc. El 20 i 21 de gener se celebra Sant Sebastià, es trasllada el sant a l’ermita mitjançant una romeria.
Del 15 al 20 de març se celebren les falles. La primera quinzena d’agost se celebra la setmana cultural, en la qual s’organitza tot tipus d’activitats: exposicions, teatre, mercat medieval, tallers, etc.
El 6 i 7 d’octubre se celebra la Mare de Déu del Rosari i es trasllada la Mare de Déu des de l’ermita de la Mare de Déu de l’Abundància fins a la parròquia de la Santíssima Trinitat.

Tourist Info Llíria

Pla de l’Arc- Edificio Sede Mancomunidad
46160, Llíria
Tel: 962793619; 962792625; 629108417; 962792661
Email: campturia@touristinfo.net
Horario:
De Lunes a Viernes de 9:00 a 14:00 horas