Select Page

Tavernes Blanques

Tavernes Blanques se situa a 2,8 km al nord de València. Té una població de 9.400 habitants, aproximadament.

Gastronomia:

La cuina de Tavernes Blanques es troba emmarcada dins de la cuina típica mediterrània i valenciana. Es tracta d’una gastronomia rica en la seua varietat d’arrossos, sobretot. Hi destaca en especial la paella, l’all i pebre, el tradicional arròs amb fesols i naps i el clàssic arròs a banda.

Interés turístic:

Població molt pròxima a València capital, de la qual cal destacar la seua església de la Santíssima Trinitat (segle XVIII).
Tavernes Blanques és la població on està ubicada la Ciutat de la Porcellana, on es produeixen les mundialment reconegudes figuretes de Lladró.

Al costat del barranc de Carraixet es troba l’ermita de la Mare de Déu dels Desemparats que data del segle XVII, es tracta d’una ermita que alberga una curiosa successió d’estils arquitectònics. Conté la famosa imatge de la Mare de Déu dels Desemparats.

Festes:

Les festes patronals se celebren el dissabte anterior al tercer diumenge d’agost, amb l’acte de La passà, el trasllat de la imatge de la Mare de Déu dels Desemparats de l’ermita del Carraixet a la parròquia de la Trinitat. El diumenge se celebra el dia de la Mare de Déu dels Desemparats i el dimarts següent se celebra el Dia de Sant Roc, patró del poble. Les activitats inclouen mascletades i el Sopar de Sant Roc en el qual es menja el típic pa de Sant Roc amb botifarres i llonganisses, i després una revetla. El dimecres se celebra La tornà, el trasllat de la imatge de la Mare de Déu dels Desemparats a la seua ermita. La processó va acompanyada de coets pirotècnics i acaba amb un espectacle de focs artificials.