Select Page

Cerdà

El poble de Cerdà forma part dels municipis que componen la comarca de la Costera, a 4 km aproximadament de Xàtiva i a 2 km de Canals i l’Alcúdia de Crespins. Quant a la població, aquesta s’ha vist incrementada els últims anys, tal vegada degut a la seua proximitat i a la fàcil comunicació amb els municipis assenyalats, i ha arribat als 310 habitants, aproximadament. Dista 60 km de València.

Gastronomia:

L’arròs al forn i la paella, són els plats més típics de Cerdá.

Interés turístic:

Entre les principals construccions destaquen el palau del Marqués de Montortal i l’església parroquial que daten del principi del segle XVI; llavador públic (1935); i de construcció més recent, l’edifici destinat a Centre Cultural (2000).

Els plafons ceràmics situats en algunes façanes d’edificis particulars i paratges naturals al voltant del riu Cànyoles, completen els atractius més importants del municipi de Cerdà.

Festes:

Les festes patronals se celebren els dies 16 i 17 de gener en honor de Sant Antoni Abat. Entre els diversos actes de les festes destaquen l’arreplegà de la bandera de Sant Antoni, la processó, l’ofrena al patró, castells de focs artificials, carrosses i plantada de la foguera.

Touris Info Cerdà

Tel: 96 224 28 20 (Ajuntament)