Select Page

Massalfassar

La població de Massalfassar està situada ben a prop de la mar Mediterrània, a 12 km al nord de València. Fita amb els enclavaments de Rafalell i Vistabella, situats entre el seu terme i el de Massamagrell. El territori és completament pla i a 9 m sobre el nivell del mar.

Gastronomia:

Destaquem, de la cuina local, els plats en què el component essencial és l’arròs, i, per damunt de tots, la paella, l’arròs a banda (típic arròs mariner), l’arròs amb fesols i naps (amb carn de vaquí i de porc); a més, no podem oblidar els plats al forn, els pernils, els formatges i els vins típics de la regió. Les calderes d’arròs, l’arròs amb fesols i naps i la paella, són els plats més destacats de la cuina local. Pel que fa als dolços, és important anomenar les coques cristines, els bunyols, els confits i els torrons.

Interés turístic:

De Massalfassar cal destacar el seu edifici més important, que és l’Església Parroquial de Sant Llorenç Màrtir. Data del segle XVII i el seu estil és marcadament xorigueresc; al voltant d’aquesta hi hagué una mesquita àrab. Destaca el seu estil, les seues vidrieres i l’altar major, a pesar d’arribar-nos amb diverses reformes pel mig, el qual alberga en el seu interior imatgeria de la Mare de Déu dels Desemparats i de la Immaculada Concepció. El seu estat actual és prou bo.

Festes:

Sant Antoni Abat se celebra el cap de setmana més pròxim al 17 de gener, amb els actes tradicionals de la plantada de la foguera a sant Antoni, la cremà de la foguera, la coetada i el sopar popular. L’endemà es procedix a la benedicció dels animals, en què es dona un obsequi a tots els participants en l’acte. Les festes patronals tenen lloc entre el 5 i el 12 d’agost en honor de sant Joan, la Immaculada Concepció, la Mare de Déu del Carme, sant Llorenç (patró), i el Santíssim Crist de la Protecció. La festivitat de la Mare de Déu dels Desemparats se celebra el segon diumenge de maig. Aquesta festivitat és un dia especialment emotiu, en el qual milers i milers de valencians s’aboquen per a retre homenatge a la seua patrona.

Platges de Massalfassar

Tourist Info Alboraya-Port Saplaya

Passeig marítim, Ajunte Rotonda
Alboraia
Telf: 963726673 963171700 (Aj.)
Email: portsaplaya@touristinfo.net turismo@alboraya.com
Web: http://www.alboraya.org / http://www.turismohortanord.com/