Select Page

Benagéber

Benagéber és un dels municipis turístics de la província de València que conserva un patrimoni natural i mediambiental molt ric i atractiu. Es troba emplaçat a la comarca dels Serrans i el terme municipal s’estén a un costat i a l’altre del riu Túria, sobre una successió de muntanyes i barrancs i té paratges d’una gran bellesa. La pineda ocupa la major part de la seua extensió.

El poble de Benagéber s’alça prop de l’antic llogaret de Nieva, va ser construït cap al 1950 amb carrers rectilinis i cases blanques entorn d’una plaça, en la qual s’alça l’Ajuntament, el col•legi públic i l’església parroquial de la Immaculada Concepció, temple que es va inaugurar el 1954, molt prop està la piscina municipal i el poliesportiu.

Interés turístic:

Embassament de Benagéber
Es troba a uns 7 quilòmetres del nucli urbà, té capacitat per a emmagatzemar-hi 228 milions de metres cúbics. L’alçària de la presa és de 110 metres sobre fonaments i 90 sobre el llit del riu. L’amplària, en la coronació és de 10,50 metres. La longitud del túnel de desviació és de 492 metres i la superfície de la conca suma un total de 4.200 quilòmetres quadrats. Des que va ser inaugurat, l’any 1955, s’ha demostrat que té una enorme importància a l’hora de garantir l’abastiment d’aigua a València i la seua àrea metropolitana, a més de possibilitar el reg d’extenses zones del Camp de Túria i de l’Horta.

Al voltant de l’embassament de Benagéber la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana ha condicionat una àrea recreativa d’acampada, Fuente de Muñoz. Per a sol•licitar una autorització cal dirigir-se al PROP (València). Els impresos de sol•licitud es troben en la següent adreça d’internet: http://turia.gva.es/prop/reportes/expdc.asp?id=697

Si a més desitgen informació sobre les activitats, consulten la nostra secció d’Allotjament i Centres d’Oci.

Senderisme
Les terres de Benaixeve són travessades per una sèrie de sendes de gran interés, entre les quals destaca la senda europea de gran recorregut GR-7, que discorre prop de l’embassament de Benagéber.
El PR-V.41 està dedicat al botànic Simón de Rojas Clemente i uneix Benagéber amb la font de la Juncanilla, després de passar per paratges naturals molt bells, on hi ha diverses àrees recreatives: les fonts de Muñoz, i de la Pardala, El Charco Negro, Las Olmedillas i Azagra, totes situades prop del llit del riu Túria. Té una longitud de 31,100 km i una duració de 8 h i 15 min.
El PR-V.114 està dedicat al gran erudit valencià Nicolau Primitiu i uneix Benagéber amb el Sequer al llarg de 18 quilòmetres, passant pel Collado de la Atalaya i per la font de la Savina. Té una duració de 4 h i 45 min.

www.benageber.es

Gastronomia:

La gastronomia de Benagéber és variada, és típica la matança del porc, ja que la seua climatologia permet l’assecat de pernils, embotits i derivats del porc; l’olla de poble, el gaspatxo amb caça i bolets de la zona, la caldereta de corder i les creïlles torrades. I com a dolços destaquen el torró de roses i les migas dulces.

Festes:

La nit del 16 de gener se celebren les Fogueres de Sant Antoni, amb la participació massiva dels veïns i un sopar popular de caldereta de corder. El cap de setmana posterior a Sant Josep se celebren les Falles amb cercaviles, mascletades i xocolatada popular i també es fan les paelles. El 15 de maig se celebra Sant Isidre, patró del municipi, amb una romeria del sant des de l’ermita a la parròquia, i, posteriorment, se celebra un dinar popular amb ball. Les festes majors, entorn al 15 d’agost, celebren l’Assumpció de la Mare de Déu, els Sants de la Pedra i Sant Roc, amb cavalcades, mascletades, sopars i revetles populars.

 

Tourist Info Benagéber

Carretera CV-35, KM.73 C.P: 46177 Tuéjar
Telèfon: 961635084
Fax: 961635084
Emailtuejar@touristinfo.net
Webhttp://www.tuejar.es
Horari:

Hivern (del 1 de octubre al 30 de juny): De dilluns a divendres, de 09:00 a 14:00 h. Dissabtes: de 10:00 a 14:00 h. i de 16:00 a 19:00 h. Diumenges i festius, de 10:00 a 14:00 h.