Select Page

Loriguilla

Loriguilla és un poble de 1.200 habitants, aproximadament. Situat a tan sols 18 km de València. Està molt ben comunicat, per carretera i ferrocarril, amb les principals ciutats i eixos de comunicació de la Comunitat Valenciana. Encara que històricament ha sigut un poble agrícola, actualment la majoria de la població treballa en el sector serveis i en activitats industrials. Amb tot i així podem trobar una gran part del terme dedicada al cultiu del taronger.

Gastronomia:

Com a plats típics destaquen el gaspatxo de caçador, la paella valenciana o l’olla serrana. Loriguilla posseeix una gran tradició gastronòmica en la rebosteria i entre els dolços que destaquen trobem els pastissos de carabassa i de moniato, la coca de panses i anous i els congrets. Loriguilla també posseeix begudes típiques com la limonà (una espècie de sangria).

Interés turístic:

El 17 de gener se celebra el dia de Sant Antoni Abat, patró dels animals, en què és tradició fer una foguera gran a la plaça de l’Ajuntament, on els veïns torren carn i embotits. A final de juny se celebren les festes de Sant Joan Baptista, patró de Loriguilla. Del 25 d’agost a l’1 de setembre tenen lloc les festes patronals en honor de la Mare de Déu de la Soledat. Finalment, al mes de març se celebren també les falles.

Festes:

El calendari festiu de Loriguilla comença el segon dissabte de gener amb la festivitat de Sant Antoni. Li segueix la tradicional benedicció dels pans de la missa de Sant Blai (el 3 de febrer). Les festes falleres també són símbol de l’expressió festiva de Loriguilla i se celebren durant les dues setmanes prèvies a la de Sant Josep. Quant als actes característics de Setmana Santa destaquen el Septenari de Dolors (set dies abans del divendres de Dolors) i la Trobada de la Mañanica de Pasqua. Del 22 al 24 de juny se celebren les festes patronals en honor de Sant Joan Baptista. Però les festes més importants, considerades per tothom com les festes majors del poble, se celebren de l’últim dissabte d’agost al primer diumenge de setembre, i estan dedicades a la patrona del poble, la Mare de Déu de la Soledat.

Tourist Info Camp de Túria
Pla de l'Arc- Edificio Sede Mancomunidad Llíria.
46160
Tel: 962793619
Email: campturia@touristinfo.net
Horario:
De Dilluns a Divendres de 9.00 a 14.00 hores