Select Page

Llanera de Ranes

El municipi està situat a la falda de la Serra d’Énguera, al marge esquerre del riu Cànyoles, a una distància de 7 km de Xàtiva, capital de la comarca, i 58 km de València. Té una altitud mitjana de 150 m sobre el nivell del mar.

Gastronomia:

Llanera de Ranes destaca gastronòmicament per l’elaboració de l’arnadí, un dolç típic de la comarca de la Costera, elaborat amb carabassa i moniato, preparat en cassola de fang. Ací se celebra anualment el Concurs Nacional d’Arnadí, al mes de desembre. «Llanera, bressol de l’arnadí a Espanya».

Interés turístic:

A Llanera de Ranes val la pena visitar l’església parroquial de Sant Joan Baptista (segle XIX), el Museu Parroquial, el Calvari-Ermita (a la falda de la muntanya), el Museu Rafael Boluda, dedicat a les aquarel•les, amb obres d’aquest artista local i dels més diversos aquarel•listes nacionals, i el Museu Luis Perales.

Festes:

Les festes majors se celebren entre el final d’agost i el principi de setembre, en honor del Santíssim Crist de la Fe, la Divina Aurora i Sant Joan Baptista, amb multitud de celebracions religioses i lúdiques. Les festes patronals se celebren al maig, en honor de la Mare de Déu dels Desemparats.

Tourist Info Xàtiva

Alameda Jaume I, 50.
46800 Xàtiva
Tel. 962273346
Email: xativa@touristinfo.net