Select Page

Llombai

Municipi situat a ambdues parts del riu Magre, entre el massís del Caroig i la serra Falquera. El seu terme municipal limita al nord amb Picassent, Real de Montroi i Montserrat, al sud amb Alfarp i Catadau; a l’est amb Picassent i Alfarp, i a l’oest, amb Dosaigües. La distància a València és de 28,8 km. Aquesta localitat és coneguda per la confecció de la pell.

Gastronomia:

L’arròs al forn, l’arròs caldós, la paella i l’olla són els plats més famosos de la gastronomia local.

Interés turístic:

L’església parroquial de la Santa Creu, fundada l’any 1329, nomenava vicaris a Catadau i Alfarp i estava dedicada als Sants Joans. Recentment han sigut restaurats el temple, el claustre, la torre i els soterranis. També es conserva una estàtua de bronze de Sant Francesc de Borja en el pòrtic eclesial, obra de Rausell (1968), còpia del que hi ha a la Diputació de València. També destaca com a atractiu turístic la ruta ambiental pel paratge natural el Tello seguint el PR-CV 429 i el sender local SL-CV 145.

Festes:

El Mercat Renaixentista dels Borja al gener, el cap de setmana després de Sant Antoni. A l’agost se celebren les festes populars en honor de Sant Francesc de Borja. El segon dimecres de juliol se celebra la Festa de la Sang i el primer diumenge d’octubre la festivitat de la Mare de Déu del Rosari, patrona de Llombai.

Tourist Info Alzira

Plaza del Reino
46600,Alzira
Tel.: 962419551
Email: alzira@touristinfo.net