Select Page

Gandia

Gandia conjumina diverses aspectes, complementaris, molt interessants per a visitar i gaudir: – La platja, àmplia, de daurada arena fina amb moltes opcions per a l’entreteniment. – El centre històric, ideal per a conéixer la història de la població passejant pels seus carrers per als vianants, museus i espais visitables. – Naturalesa, gaudint de la zona de la marjal amb “Els Ullals”, la “Cova del Parpalló” o la platja natural de l’Auir. – Gastronomia, delectar al paladar amb la cuina mediterrània, especialment amb la Fideuà de Gandia.

Destacats

Platja Nord

La Platja Nord és una platja urbana que compta amb totes les certificacions de seguretat, qualitat, medi ambient i guardons com la Bandera Blava, que avalen la qualitat de les aigües i els serveis durant tot l’any.

Qualsevol època de l’any és perfecta per a visitar la platja de Gandia gràcies a la seua magnífica ubicació i al seu temps envejable. 

Disposa de 3 km de platja i fina arena on es pot prendre el sol, passejar o sentir l’aigua del mar gaudint d’activitats aquàtiques.

No hi ha res com un fer un passeig per primera línia sentint la brisa lleu del Mediterrani. És el lloc perfecte on assaborir la millor gastronomia de la zona, atesa l’àmplia oferta de cafeteries, gelateries i restaurants que hi ha. Per als amants de la nit, Gandia ofereix una vida nocturna molt variada. Hi ha una interessant oferta lúdica, discoteques, pubs, terrasses vora al mar, quiosquets en l’arena, amb música ambiental….

Palau Ducal

El Palau Ducal dels Borja de Gandia, declarat Bé d’Interès Cultural des del 1964, és un dels edificis civils més representatius del patrimoni històric valencià. Situat en ple centre històric, ha sigut testimoni del pas de la història de la capital de la Safor des de pràcticament el seu naixement.

L’interior acull un mostrari variat d’estils arquitectònics, amb vestigis del primitiu palau gòtic dels  s. XIV i XV, aportacions renaixentistes del XVI, ampliacions i transformacions barroques pròpies dels s. XVII i XVIII, i finalment reconstruccions neogòtiques de final del s. XIX i començament del XX.

Des del s. XIV va ser la residència dels ducs reials de la Corona d’Aragó i, a partir del 1485, de la família Borja. El palau es va idear inicialment com un castell urbà d’estil gòtic civil i va acabar transformat en un còmode palau fortificat. Cal destacar-ne el saló de Corones i la galeria Daurada, d’estil barroc.

Horari
D’abril a octubre: de dimarts a dissabte, de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 h a 20.00 h

De novembre a març: de dimarts a dissabte, de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 18.00 h

Diumenges i festius (tot l’any): de 10.00 h a 14.00 h

Els diumenges que el Palau organitze visites teatralitzades podrà ser visitat fins a les 12.30 h

 

Posem a la teua disposició una varietat de visites guiades especials, perquè gaudisques del Palau d’una altra manera. Experiències úniques i irrepetibles que t’acostaran a la història d’un dels monuments civils més representatius del patrimoni històric valencià.

Informació i reserves en: 962 871 465. visites@palauducal.com. www.palauducal.com

Fideuà de Gandia

La fideuà de Gandia és el senyal d’identitat gastronòmic de la ciutat, compta amb més de cent anys d’història. La van inventar per casualitat uns pescadors que pescaven a bord de la barca Santa Isabel. Mentre feien una paella de peix es van adonar que se’ls havia esgotat l’arròs i van decidir fer-la amb fideus, amb la qual cosa van descobrir un plat exquisit. En arribar a port, ho van comentar a les seues dones que van començar a cuinar-la i van donar  naixement al plat més típic de la ciutat: la fideuà de Gandia.

Tots els anys, el primer dimecres de juny, se celebra a Gandia el tradicional Concurs Internacional de Fideuà que, després de més de quaranta anys d’història, ha aconseguit una àmplia projecció amb la presència de grans artífexs de l’alta cuina internacional i els restaurants més prestigiosos i innovadors del país, els quals es donen cita any rere any a la Ciutat Ducal per a compartir-hi aquest dia amb el seu plat més cèlebre.

Cova del Parpalló

Situada dins del paratge natural municipal Parpalló-Borrell, la Cova del Parpalló és una de les coves més importants del paleolític superior, època en què els humans eren caçadors i recol·lectors i el planeta passava l’última època glacial coneguda. En aquest marc, a Parpalló es va desenvolupar l’art paleolític sobre plaquetes de pedra, i va conformar una enciclopèdia de l’Art Paleolític mediterrani..

Altres llocs d'interés deGandia

Centre històric

El centre històric de Gandia és un espai obert, privilegiat i pioner a Espanya, format per més de cinc-cents comerços . Aquesta zona es concentra al voltant del carrer Major, tots els carrers són per a vianants, a fi de millorar la qualitat de vida no solament dels ciutadans de Gandia, sinó també dels turistes. Els visitants poden gaudir del shopping en un entorn modern envoltat dels monuments més insignes de la ciutat i després poden prendre’s un respir en els diversos locals de restauració que trobem a la zona de la plaça del Prat, un espai únic on es mesclen la millor gastronomia, exposicions, animacions i esdeveniments durant tot l’any.

Això és fruit d’una planificació que va començar el 1981. El Centre Comercial Obert és un model de gestió urbana i comercial que Gandia està exportant a altres ciutats espanyoles i europees i que el 1998 va merèixer el Premi Nacional al Xicotet Comerç, concedit pel Ministeri d’Economia i Hisenda.

Platja de L´Auir

Es localitza al nord de la costa de Gandia, entre la zona urbanitzada i el riu Vaca. La platja de l’Auir és una raresa a la nostra costa en estar molt poc urbanitzada i disposar d’amplis sectors dunars en procés de regeneració. Si t’agrada viure la platja al natural, a Gandia pots fer-ho. La platja és apta per a la pràctica del nudisme pel seu caràcter aïllat i tranquil, és una de les platges naturistes que hi ha a la Comunitat Valenciana, autoritzada i senyalitzada.

Per a la conservació de les dunes s’han construït passarel·les de fusta que la doten d’un aspecte molt natural.

Altres platges.

Marjal

La Marjal de Gandia, situada prop de l’alqueria del Duc ―una alqueria del segle XVI ubicada al peu del castell de Bairén, hui convertida en centre de turisme―, és una preciosa reserva de fauna i flora d’importantíssim valor ecològic i botànic, un racó preciós per a passar el dia, passejar o simplement desconnectar, un lloc on els aiguamolls cobren gran protagonisme.
Aquests són l’Ullal de l’Estany i el de la Perla, llocs que es poden visitar gràcies als camins de fusta hi habilitats. Aquests aiguamolls, entre tarongers, s’han originat a partir de séquies, barrancs i pluges, encara que principalment de l’aigua de l’aqüífer de la Serra Grossa, el qual dóna lloc a la font associada a l’Ullal del Bou.

Un passeig per la zona, amb una duració d’uns 30 minuts i amb calma, us farà apreciar aquest espai natural que disposa d’un ecosistema aquàtic digne de visitar. La zona està habilitada per a les persones amb mobilitat reduïda (en cadira de rodes) gràcies a les passarel·les. 

A més, es pot gaudir de les zones de pícnic habilitades (espais perquè pugues deixar les teues taules i cadires a l’ombra dels arbres).

Grau

El Grau de Gandia és el barri marítim de la ciutat on es troba el port pesquer i esportiu.
Es contempla també el passeig del port que manté l’estètica emprada en altres zones de Gandia, el trencadís. A més de palmeres, bancs que simulen veles i ones amb la marca de Gandia. La decoració la complementa una escultura de Jaume Espí, que reflecteix una dona asseguda que mira el mar. Al final del passeig del port, al costat del mar, contemplem l’església de Sant Nicolau de Bari, un dels exemples més representatius de l’arquitectura religiosa del segle XX. Té diverses capelles, en les quals es troben la Mare de Déu del Carme i la Mare de Déu Blanqueta, patrona d’aquest barri.

Enfront de l’església, a l’altre costat del pont sobre el barranc de Sant Nicolau, es troben els rafals del port, construïts en el primer terç del segle XX. Formen un conjunt harmònic de naus voltades, amb la torre del Rellotge al mig.

Maga

El Museu Arqueològic de Gandia – Maga està situat en l’antic Hospital de Sant Marc, un edifici emblemàtic fundat en el s. XIV pel primer duc de Gandia, Alfons el Vell.

La col·lecció permanent se centra en la prehistòria de la comarca de la Safor, des de les societats caçadores i recol·lectores del paleolític fins a les societats agricultores i ramaderes del neolític. Alberga peces d’alguns dels principals jaciments arqueològics d’Europa, com la Cova del Bolomor (Tavernes de la Valldigna), la Cova del Parpalló o la Cova dels Meravelles (Gandia). La importància d’aquests i d’altres jaciments reflecteixen la riquesa del patrimoni arqueològic de la comarca de la Safor.

Horari
De setembre a juny: de dimarts a dissabte, de 10 a 19 h

Diumenges, de 10 a 14 h

Juliol i agost: de dimarts a dissabte, de 10 a 20 h

Diumenges, de 10 a 14 h

Dilluns, TANCAT

Informació i reserva en: 962 959 540. difusiomaga@gandia.org

Museo del Mar

En un dels rafals del port, en el núm. 15, se situa actualment el Museu del Mar, en el qual podem visitar la Flota del Polit. És una col·lecció de més d’un centenar de reproduccions fidels tant de velers antics com d’embarcacions modernes que Manolo Estrela, pescador del Grau i també artista, ha estat construint a escala i amb minuciositat durant els últims quinze anys.

Horari

De dimarts a divendres, de 10 a 13 h

Dissabte i diumenge, amb reserva

Informació i reserva en: 605 737 700

Castell de Bairen

El castell de Bairén de Gandia, conegut també com castell de Sant Joan, va ser la fortificació més important del sistema defensiu de la Safor.

El castell de Bairén és una de les icones culturals més atractives de Gandia. Els seus murs, amb més de mil anys d’història, dominen l’horitzó des del cim de la muntanya de Sant Joan. Un mirador excepcional sobre el mar i el paisatge de la costa de Gandia.

Horari
Obert al públic. Visites guiades a la alcassaba a partir del 15 de maig , amb reserva prèvia

Reserves en: www.visitgandia.com

Tourist Info Gandia

Avenida Marqués de Campo, s/n C.P: 46700 Gandia
Tel: 962877788
Fax: 962865577
Email: gandia@touristinfo.net
Web: http://www.gandia.es/turisme
Horario:
De lunes a viernes de 9:30 a 13:30 y de 16:00 a 20:00 h. Sábados, de 09:30 a 13:30 h.