Select Page

Rocafort

Rocafort és un municipi que es dedica essencialment al sector terciari. Té una població de 6.700 habitants, aproximadament. La seua altitud mitjana de 35 m sobre el nivell del mar.

Gastronomia:

Els plats més característics de la localitat són aquells que tenen com a ingredient estrella l’arròs, per això el plat més típic i tradicional és la paella valenciana; també es preparen amb assiduïtat el clàssic arròs al forn i l’arròs a banda (paella combinada amb peix). Les coques cristines (dolç d’ametla), que se solen preparar per a les festes patronals, són els dolços més típics de la gastronomia local.

Interés turístic:

Població situada sobre un xicotet promontori de pedra, té una església molt interessant, la de Sant Sebastià (segle XVI). En el nucli urbà destaquen alguns edificis i palaus. La proximitat a València ha motivat la proliferació d’urbanitzacions residencials, la més famosa de les quals és la de Santa Bàrbara. També cal destacar la riquesa tant paisatgística com natural de l’horta de Rocafort; aquesta localitat és fonamentalment agrícola i el seu ús del terreny utilitzat en l’agricultura és molt elevat.

Festes:

A final d’agost i principi de setembre se celebren les festes majors que comencen amb la festivitat de Sant Agustí, a més se celebren en honor de la Mare de Déu del Consol, Santa Bàrbara i el Crist de la Providència. També té especial interés la festivitat del Nou d’Octubre (Dia de la Comunitat Valenciana) quan es commemora la conquista del rei Jaume I.

Tourist Info Valencia

Diputació C/Poeta Querol, s/n (Bajos Teatro Principal)
46002 València
Telf.: 963514907
Email: dipuvalencia@touristinfo.net