Select Page

Guadassuar

Municipi de la Ribera situat entre els rius Xúquer i Magre. La superfície del terme és plana i a penes s’eleva per la seua banda sud, on destaca la muntanya de la Garrofera. El terreny és de naturalesa argilosa, format pels sediments que han deixat els al•luvions dels rius Magre i Xúquer. El sòl cultivat és quasi en la seua totalitat terreny de regadiu, amb aigua de la Séquia Reial del Xúquer i de pous, i en ell es cultiven tarongers i altres fruiters com ara bresquilleres, pruneres i albercoquers, com també hortalisses, cacauets, blat i dacsa. L’escàs terreny de secà es dedica a la vinya, les garroferes, els ametlers i les oliveres. Hi ha ramaderia de llana i vacuna, a més de la domèstica pròpia dels medis rurals. La vila està situada al pla, i té carrers amples i de traçat modern.

Gastronomia:

Igual que altres poblacions valencianes, el plat més destacat de la gastronomia local és la paella. A més, destaquen els seus dolços típics: bunyols de carabassa (a Sant Josep), rotllets d’anís i el torró de panet.

Interés turístic:

L’església parroquial, declarada d’Interés Turisticoartístic, està dedicada a Sant Vicent Màrtir, patró de Guadassuar. El temple actual és del segle XVI i va ser restaurat al segle XVIII. Als ravals es troba també l’ermita de Sant Roc, del segle XVII, on es venera el Crist de la Penya. A la partida de la Font Roja es van trobar alguns vestigis romans. Destaquen també la Casa de la Pedra i el paratge natural de la Garrofera

Festes:

El 16 de gener, a la nit, se celebra la Festa de Sant Antoni amb les tradicionals fogueres i la benedicció dels animals. El dia 22 és la fira de Sant Vicent Màrtir i la tradicional fireta de Guadassuar, dedicada a tècniques agrícoles. El 2 i el 3 de febrer se celebren la Candelària i el Rotllo. El 6 d’agost és el dia del Santíssim Crist de la Penya. El 15 i 16, les festivitats de l’Assumpció i de Sant Roc, respectivament. Durant l’última setmana d’agost se celebren les danses tradicionals de Guadassuar, organitzades pels clavaris i clavariesses de Sant Roc i la Mare de Déu de l’Assumpció.

Tourist Info Alzira

Plaza del Reino
46600, Alzira
Tel.: 962419551
Email: alzira@touristinfo.net