Select Page

Villargordo del Cabriel

Villargordo del Cabriel se situa en la part més occidental de la Comunitat Valenciana, banyada pel Riu Cabriel, la depressió del qual forma frontera natural amb Castella-la Manxa. L’envejable entorn natura en el qual s’assenta, és fruit de l’acció del Cabriel i els seus vessants, un dels rius més nets d’Europa, qui ha originat valls, falçs, barrancs, etc. El difícil accés, a causa de l’abrupte del terreny, ha permès una excel·lent conservació del medi natural i de les espècies que l’habiten, és obligada la visita als Ganivets i Les Falçs del Cabriel. En aquesta terres de frontera han deixat petjada ibers, romans i àrabs, i al seu torn han sigut testimoni de cruentes batalles per dominar el territori considerat com a enclavament estratègic.

En aquest mitjà agrest, abunda la frondositat del bosc mediterrani amb abundància de pinedes coscolls i pinastres, i altres espècies arbustives autòctones. La fauna és representativa de zones boscoses amb presència de rapinyaires i animals aquàtics d’aigua dolça, així com altres espècies associades a les masses forestals (esquirols, etc). El clima, mediterrani amb influències continentals, ofereix predomini de dies assolellats aptes per al senderista i el gaudi de l’entorn.

Gastronomia:

La gastronomia d’aquestes terres es caracteritza per la contundència dels seus plats (olles, gaspatxos, embotits, coques magres), l’oli d’oliva, i la importància dels seus vins acollits a la D.O. Utiel Requena.

Interés turístic:

Turisme actiu:

Moltes són les possibilitats que ofereix Villargordo del Cabriel, el discórrer del riu Cabriel permet la realització d’esports aquàtics en aigües tranquil·les (Embassament de Contreras, on a través de les cues o llengües del pantà es poden veure paisatges inigualables) o en aigües braves, pesca, piragüisme, rafting, passejos amb barca, etc.

Per als amants de la muntanya, el senderisme i cicloturisme, poden ser una opció interessant, l’àmplia proposta de rutes que connecten espais de diferent naturalesa; paisatges de cultius, masses forestals i a zones escarpades.

Festes:

Les Festes Majors tenen lloc del 14 al 21 d’agost en honor a Sant Roque. Hi ha cavalcada de disfresses, concurs de paelles i una carrera pedestre. Altres celebracions del municipi són les festes de San Isidro el 15 de maig o els carnestoltes, finalment indicar que el 9 de setembre té lloc un romiatge a l’ermita de la Verge de Tejada on es reparteix un rotllo de pa eleborat per les dones del poble.

Tourist Info Villargordo del Cabriel

Telf: 96 2186005 (Ajuntament)