Select Page
Valencia Turismo > Destinos > L`Horta > Llocnou de la Corona > Llocnou de la Corona

Llocnou de la Corona

Municipi situat al sud de la ciutat de València, en terreny pla. El seu terme municipal és el més xicotet de la província i se circumscriu únicament al nucli urbà. L’actual població procedeix d’un convent que s’hi va fundar el 1676. Al cap dels anys va ser abandonat i entorn d’ell es van agrupar algunes cases i barraques per als treballadors de les terres, i aquest nucli de població s’acabà anomenant la Corona. L’església actual, acabada el 1902 sobre el solar de l’antiga ermita, està dedicada a la Mare de Déu del Roser.
Celebra la seua festa major el dia del Corpus Christi. Els seus habitants són denominats llocnouins.

Gastronomia:

L’allipebre i la paella són els plats més típics de la cuina local.

Interés turístic:

Llocnou de la Corona és el municipi valencià més xicotet (el seu terme municipal només comprén el nucli urbà de la població). Dels seus monuments cal destacar l’Església Parroquial de la Mare de Déu del Roser, que va ser acabada de construir el 1902.

Església Parroquial de la Mare de Déu del Roser: Es va començar a construir el 17 de desembre de 1899, sobre l’antiga ermita, i es va inaugurar el 1904. D’estil neogòtic, es tracta d’un edifici exempt d’uns 12 × 20 m, al costat esquerre del qual s’obri la Plaça Major. És una obra de pedra i rajola, sent les seues línies tan clàssiques com ho permet el material. La façana està coronada, en la línia superior, amb òcul i davall una fornícula buida entre pilastres. La coberta, a dues aigües, és de teula àrab, fins i tot en la part alta dels tres contraforts de cada costat. En els flancs hi ha nínxols cecs i allargats, que es corresponen amb els espais de les capelles interiors. El temple és d’una nau, amb arcs de mig punt i volta de mig canó. Als peus es troba el cor, i en el presbiteri hi ha un retaule neoclàssic amb la imatge de la Mare de Déu del Roser.

Festes:

Las festes majors se celebren en honor del Corpus Christi, amb celebracions religioses i lúdiques (concurs de paelles, revetles, etc.). També té especial interés la festivitat de Sant Vicente Ferrer i les festes del Nou d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana.

Tourist Info Llocnou de la Corona

Telf:: 963751908 (Ajuntament)