Select Page

Estubeny

El municipi d’Estubeny té una població aproximada de 129 habitants.
Està situat a 64 km de València, a una altitud mitjana de 185 m sobre el nivell del mar.
La seua activitat econòmica principal és l’agricultura.

Gastronomia:

La paella i l’arròs al forn són els plats típics d’Estubeny, per això se celebra la festivitat coneguda com Cassoleta, dedicada a l’arròs al forn.
Dels seus dolços destaquen els pastissos de moniato, la coca en llanda o l’arnadí.

Interés turístic:

Monuments
Església Parroquial de Sant Onofre (segle XVII).

Paratges naturals
La Selva d’Estubeny
A només 2 km de l’Albufera d’Anna es troba la Selva d’Estubeny, un bosc humit d’incalculable valor botànic i geològic, únic a la Comunitat Valenciana, declarat Paratge Natural Municipal. Es tracta d’un dels pocs exemplars que queden de selva mediterrània, amb un microclima especialment humit. Aquest paratge natural apareix de forma sorprenent a la vall que el riu Sallent ha excavat en les muntanyes. En aquest paratge natural apareixen les abundants aigües subterrànies del massís del Caroig i són nombrosos els brolladors i les cascades d’aigües cristal•lines que han deixat formacions geològiques-estalactites que es poden admirar sense necessitat d’introduir-se en una cova.

Altres paratges naturals d’interés
També es poden visitar altres paratges naturals de bellesa singular, com l’Ombria, la Taberneta i el Mirador.

Festes:

El 17 de gener se celebren les fogueres en honor de Sant Antoni.
La Cassoleta se celebra el cap de setmana abans de Pasqua, la vespra del Diumenge de Rams, anunciant el final de la Quaresma. La gent es reuneix en el camp per a menjar cassoles d’arròs al forn (cassoletes).
El segon cap de setmana del mes de juny se celebra la festivitat de Sant Onofre, patró del poble.
Les festes patronals se celebren al final d’agost, l’últim cap de setmana del mes, llevat que el diumenge siga 31, i en aquest cas s’avancen una setmana. Se celebra en honor del Santíssim Crist de la Bona Joia, la Immaculada Concepció i la Mare de Deu dels Dolors. Se celebren múltiples actes: revetla, ball de disfresses, concursos infantils i concurs de paelles. Són molt pintoresques les despertades en les quals es canten estrofes relacionades amb la Mare de Déu i els sants, es parades en determinades cases, es recorre tot el poble i s’acaba cantant dins de l’església.

Tourist Info Estubeny

Tel: 96 221 00 13 (Ajuntament)