Select Page

Albuixec

Albuixec és un municipi costaner situat a la comarca de l’Horta Nord, a 10 km de València. Té aproximadament 1 km de costa baixa i arenosa, que dista 2 km del nucli urbà. Amb una forma de vida basada tradicionalment en l’agricultura, hui en dia és un poble principalment industrial i de serveis.

Gastronomia:

En la cuina local destaquen els plats que tenen com a component essencial l’arròs, i per damunt de tots: la paella, l’arròs a banda (típic mariner), l’arròs amb fesols i naps (amb carn de vaquí i de porc); tampoc no es poden oblidar els torrats, pernils, formatges i vins típics de la regió. Pel que fa als dolços, és important anomenar les coques cristines, els bunyols, les peladilles i els torrons.

Interés turístic:

L’Església Major (1783-1784), erigida al voltant de la primera església, va ser ampliada el 1891, amb la construcció de la façana i el campanar. A l’esquerra de la façana trobem el campanar de planta quadrangular amb tres parts ben diferenciades. Una primera en què trobem tres sageteres, la segona amb una finestra quadrada, i finalment, en la tercera altura, les campanes, tot això acabat en una terrassa amb balustrada. Les campanes han sigut renovades recentment.
La Via Xurra és una ruta que es fa principalment amb bicicleta i en la qual es pot gaudir i conéixer el patrimoni d’Albuixec. Transcorre per un carril-bici construït sobre les restes de l’antic ferrocarril. Ix de València i s’endinsa en el cor de l’Horta Nord fins a arribar a pobles com Puçol i Rafelbunyol, passant per Alboraia, Almàssera i Albuixec.

Festes:

Les festes patronals tenen lloc al final d’agost i principi de setembre. Inclouen les Festes del Crist, Filles de María i Clavaris del Rosari. Entre els actes programats destaquen pregons, ofrenes de flors, cercaviles, misses, mascletades i castells de focs artificials. Sant Ramon, patró de la localitat, se celebra el 31 d’agost; i el 2 de setembre, la Mare de Déu d’Albuixec. El 17 de gener se celebra, com a moltes localitats valencianes, el dia de Sant Antoni Abat.

Tourist Info Albuixec

Telf.:961400151 (Ayuntamiento)