Select Page

Torrebaja

La seua orografia és relativament poc accidentada, ja que es troba a la vall del Túria, però està envoltada d’altes muntanyes, especialment per l’est, i limiten el seu alt horitzó els contraforts de Javalambre i la serra de Tortajada. Pel terme circulen dos rius: el Túria i l’Ebrón.

Interés turístic:

El monument més destacat és la Casa de Los Picos o Torreón, a la plaça del poble. Al costat de la plaça hi ha l’església parroquial de Santa Maria de Jerusalem (segle XIX). El Molino de San José (segle XIX) i l’ermita de Sant Josep, a més del Molino del Señor, completen el patrimoni monumental de Torrebaja.En el nucli urbà es pot visitar la Casa de la Abuela (casa-museu) i l’ermita de Sant Roc, patró del poble. El parc escultòric del Racó d’Ademús (set escultures a l’aire lliure).
Entre els seus paratges naturals cal destacar la presa del riu Ebrón, la senda de La Loma, la senda botànica de curt recorregut i el Punt d’Interpretació Geològica del Racó d’Ademús.

Gastronomia:

Són molt apreciades les carns de porc i corder, els embotits artesanals i el pernil. Entre els plats típics, els més preats són l’olla de poble, l’arròs empedrat i les farinetes. Dels dolços, el pastís de poma, la carn de codony i el pastís d’ametles són dels més estimats.

Festes:

Les festes majors se celebren l’última setmana d’agost, en honor de Santa Marina i Sant Roc, amb balls populars, activitats esportives i un sopar popular l’última nit a la plaça de l’Ajuntament. El 17 de gener se celebra la festivitat de Sant Antoni fent fogueres. Santa Marina se celebra amb dues festes: Santa Marina la Cirerera, al juny, i Santa Marina la Melonera, a l’agost.

Tourist Info Castielfabib

Plaza la Villa C.P: 46141 Castielfabib
Telèfon: 97 878 31 00
Fax: 97 878 31 29
Email: rinconademuz@touristinfo.net
Web: www.castielfabib.es
Horari:
Horari: de dimarts a dissabte de 9h a 14h Visites guiades pel casc històric de Castielfabib tots els dissabtes a les 11´30h .